lördag 9 april 2011

Lördags njutning...

Go eftermiddag på er!

Vilket uppvaknande...alla utvilade, sol, värme och alla pigga och friska, jaa kan det bli bättre!? Ne, skulle inte tro det!!!
Kära T, Elias och Julius skulle till Volvo idag på riktig "gubb, pojk dag", Däckbytardag va namnet, tipspromenad, korv, glass, barnbärgningsbilar, rallybilar och crooscartar, kan det bli mer pojkigt?
Istället tog jag och Engla med oss mormor och gick gatlopp i Årjäng, Secondhanden och Reinholdssons ur och guld besökte vi, köpte mig en knallrosa klocka, åh rosa vettni:)
Efter besöken i Årjäng kom farbror L och söta I på besök från Karlstad och efter en stund kom även farmor, vi gjorde potatisgratäng och kyckling, det var gott med lite krubb i magen efter en lång dag! När vi precis hade ätit färdigt så ringer telefonen, T såg överlycklig ut, det var ett samtal från Volvo, T hade vunnit på tipspromenaden, en weekend med en spillrans ny Volvo och fulltankad, 2:a vinst var det, tur eller vad!?
Sen satt alla som förstelnade framför hockeymatchen, kändes som alla var super laddade inför dagens match! Heja Färjestad!!!
Innan L och I åkte hem var vi vid skolan och åkte rollerblades, både jag och Engla åkte, skitkuuul!:)
Det har även grejats lite i min shabby loppis under kvällen, för ingen ville ju gå in en sån här kväll, varm, ljus, vindstilla och helt underbar! Alla barnen och djuren:)

Nu har vi tänt ljus på bordet i köket och strax skall kvällsfikat intagas, något sent men...sen skall de små grynen få krypa till kojs och så skall pappa T och lilla jag placera oss framför tvn!
Kooza er nu alla! Kramizar från mig till dig...

fredag 8 april 2011

God dagens alla...

Gäsp, gäsp...

Måste berätta att jag har sovit som en stock, kommer ihåg att kära T kom upp och sa hej innan han åkte till jobbet och att det var väldigt lugnt i huset, jag somnade om och tvärvaknade en stund senare av att jag var helt "alena" i sängen,  för vi kan ju ibland vara 5 stycken där!:)
Springer upp ur sängen och kommer ner i vardagsrummet, där sitter 4 små hjärtan i soffan och tittar på Scobby doo, såå snälla ungar och tysta var dom oxå!!!
Efter frukost lekte barnen uppe på övervåningen och då passade jag på att gå till stallet och greja, sen planterade jag om lite ute på trappen och vid vägen, så nu är jag mycket nöjdare!:)
Funderar ni på 5:an vid planteringen? Vi bor inte på det numret utan vi är ju 5 stycken i våran familj vettni!:)
Här blåser det kust och hav idag kan jag lova, fyy om det kunde var vindstilla och soool...:) men man kan ju inte få allt...men jag blir såå trött på pga att det har blåst sönder oändligt många lycktor, senast inatt 3 stycken, glas överallt blir det!:(

Nu skall jag och alla barnen ta oss fm fika innan jag skall börja med lunchen ska bli pasta och pastasås med bacon och broccoli i, lilla J skall få gå och vila sig en stund innan maten.
Ikväll får det bli Fredags mys, pappa T kommer hem vid 20 tiden, och barnen skall absolut se på Talang på 4:an

Ha nu en fortsatt bra Fredag alla goa gla bloggare så hörs vi i morgon, tjilevippen! Kramizar Johanna på Tallbacka


Får duga!

4:a små hjärtan!

torsdag 7 april 2011

Kära kund...

Hockey delfinal kväll...

Då var man hemma efter en överraskande dag på jobbet, vid lunch tid idag kom det in en kvinnlig kund med en present till mig, vin och en helt underbar bukett med blommor, åh den går i flera rosa färger och lila som jag älskar, TACK ännu en gång kära du/ni!:)
Nu sitter jag, mina tre hjärtan och kusin L samlade framför tvn, pappa T jobbar långpass idag, snyft!
Kusin L skall sova över här hos oss inatt, för jag är ledig i morgon(mysigt de) och L skall stanna tills mamma K och pappa R kommer och hämtar i morgon kväll, så i morgon blir det ingen ro att få:) vi skall åka rollerblades om det blir fint väder har jag lovat, och sen får vi väl avsluta med en liten fika, blir det dåligt väder så skall vi titta på nya Scooby doo som kusin L har med sig!
Idag har jag köpt vita vårblommor, pannser( stavningen?) som jag skall sätta på trappen, hade ju redan planterat där men de va gult, och det är inte jag!:( I zinkhinkarna ska de få bo ända tills sommarblommorna ska planteras. Dom gula skall jag sätta vid stallet på den vita sten väggen.
Kan avslöja att Shabby loppisen är på god väg...:)

Ha nu en fortsatt go kväll ALLA läsare kramizar från mig, Johanna på Tallbacka

Heja Färjestad!!!!

onsdag 6 april 2011

God dagens!

Grejardax...

Ledig...ja ledig ifrån jobbet, men sysslorna hemmavid kommer man inte ifrån!:) Har just nu jätte mycket att "dola" med både inne och ute!:)) Skoj...
Har ju fått tillbaka den energin, tack gode gud för det! Tycker man känt sig helt slö under en lång period!
Dagen startade på Återvinsten men hittade inget där, beställde istället en trasmatta som dom väver där till Englas rum, valde färgerna i gammelrosa, lite blommigt, naturvit och lite lite randigt, tror den blir jätte söt. Är egentligen inte glad i sådana mattor men till små söta rum och i rätta färger kan dom bli jätte söta! Sen fortsatte vi till Secondhanden där köpte jag ett fönster med spegel redan isatt, lite vit färg på den så..., och sista anhalten var Röda korsets lilla krypin, där hittade jag en rosa bricka i plåt, uh såå gullig den kan bli till sommaren med saft och kakor på vettni!:)
Just nu ligger minstingen och sover, de stora är ute med kusinen i det goa vädret som helt plötsligt uppdagade sig, så nu skall jag och T skall oxå på med grejarkläderna och ut och feja lite både i trädgård och i min blivande lilla shabby loppis!:)

Så gå UT nu alla lediga och suug i er all energi från sol och värme, medicin det!

Massor av kramizar från Johanna på Tallbacka


Inte Lördag idag va?

Män som lagar mat...

Fynden från idag!

Söt va!?

tisdag 5 april 2011

Kära läsare!

Hockey, hockey...

Hockeyfinal, den måste man ju bara titta på! Härligt, nu sitter vi alla samlade framför tv`n med kvällsfika som innehåller mormors frallor, mannagryns gröt och kaffe, åh va gott!
Jobbat hela dagen och det har varit jätte mycket att göra!:) Har såå mycket fina tapet nyheter som inkommit det sista, tänkte visa er.
Imorgon ska jag, minstingarna och kära T in till Årjäng och göra besök på second hand och Återvinsten sen fixa lite grejer till blivande toalett, kanske en snabbfika på Broms Cafe`om tid finnes. Klockan 13 ska jag hämta Elias och kusin G som skall med hem efter skolan, mysigt de!
Idag var jag på Jolins, upplever den som en väldigt mysig och rofylld liten butik, handlade självklart lite...en rosa prickig clubmugg till jobbet att dricka kaffet ur, såå söt! Köpte oxå två mini Murgröna på båge dem sätte jag i ett utav de små köksfönstrena, blev urgulligt!

Nej nu måste jag avsluta den här kvällen med er!


Carpe Diem alla, kramizar från mig på Tallbacka







måndag 4 april 2011

Måndag 4 april

Hallå alla...

Glädjande besked, min kära T hade inga "basselusker" i kroppen!:) bara något virus ihop med astman!
Vid hemkomsten mötte jag en liten tjej, min lilla Engla springande mot bilen klädd i ballongkjol och gummistövlar, man smälter ju som en klick smör vettni!:)
Kära T hade lagat mat så det var bara att sätta sig vid bordet, det var jätte gott!
Har glömt att berätta att vi har beställt markiser till villa Tallbacka, nyansen går i en lite mörkare nougat brun med rak kappa, och jag tror det kan bli jätte bra till färgen på huset, vi beställde dem genom LÅ-Markis i Årjäng. Ska visa er bilder lite senare när dom är uppsatta!
Kan meddela att Elias blev jätte glad för Maileg kaninen, nästan lite rörd tror jag... Goa unge! Visar några foton från våran finhall.

Nu sover våra Hjärtan!

I morgon skall jag besöka "Jolins home" på min rast i lugn och ro, kände att det blev lite stressigt sist med blommor och folkens överallt:), nu skall jag vända och vrida på ALLT!:)

Sov gott alla glada läsare, natti natti till er från mig! Kramizar Johanna på Tallbacka





söndag 3 april 2011

Söndag 3 april

Hej kära ni!

Idag började dagen 06.30, då packade vi matsäcken, väckte gubben och barn och sen begav det sig till sporthallen för inomhus fotboll, klasscupen. Killar och tjejer i samma åldrar som fajtas och sliter såå duktigt! Eliases klass kom till final men förlorade där ... men han var mycket nöjd med dagen! Alla final lag fick medaljer! Tycker det är jätte mysigt med sådana här tillställningar, med mycket folk och föräldrar. Pizza blev det ju självklart efteråt.

Tyvär har vi fått avsluta dagen med att sitta på akuten med min älskade T och hans astma, förkylning och astma ger en såå laddad känsla, han jämnför känslan som att andas i ett sugrör, otäck! Ska tillbaka i morgon på lungröntgen så inte det är bakterier inblandat oxå! De skall bestäma behandlingen efter hur den ser ut, usch stackars dig min kära! Men jag får ha gubben hemma några extra dagar...!:)

Har nu nattat barn, packat upp väskor och nu avslutar vi kvällen i soffan med te och tea fingers, det är gott de! Känner oss faktiskt ganska slitna, gott slitna!:) Vi får höras av mer i morgon alla läsare!

Hade gott nu alla, det lilla som är kvar av kvällen, natti natti! Kramizar Johanna på Tallbacka