lördag 2 april 2011

Grått eller vad...

Hallå där vädret, det skulle ju bli fint!!!?

Idag har man jobbat, man och barn har koosat hemmavid, gott att kunna ta det lite med ro när kroppen säger ifrån!
Känner att både jag och kära T är på bättrings vägen, gott det! Nu vill man ju bara lägga energi på roligheter som att hjälpa folk hemma med deras planer på nya badrum, tapeter, färger och interiör, färdigställa lilla toaletten, åka till Barcelona på en weekend bara jag och T, tvättstugan helfärdig, syster ysters barndop, mammas 70 årsdag, och mycket mycket annat!
När jag åkte hem idag åkte jag inom en loppis, kände att det var alldeles för länge sedan man var på loppisrunda men det var inget som föll mig i smaken, bättre lycka nästa gång!
Sätte förresten Maileg kaninen i Eliases fönster och det blev jätte fint! Få se nu vad Elias tycker, spännande!?

Ikväll får det bli nattajm lite tidigare för i morgon är det klasscup för Elias hjärtat och det var samling redan 07.15 så det är bara att kliva upp och se glad ut! Nej då det är inte det jag ska säga sanningen,  JAG är såå hemskt morgontrött vettni!:)
Nu ligger lille Julius och sover så nu ska jag och pappa T ta oss lite kaffe och småprata!:)
 Visar er lite från barnrummen.

Önskar alla en fortsatt helmysig dag och kväll! Kramizar Johanna på Tallbacka                         
                               Hissgardin från Noll54          
                     Tapeter från Midbec "Sports league"                 

                             Vimplar från Beas barnslikheter             
Englas och Juliuses rum har tapeter från Boråstapeter "New Classics"

                                        Tösrum eller vad ?                          

                                           Juliuses rum  
                        Juliuses gammelmorfars gamla bankskåp           

                Säng köpt på en secondhand, lite färg så...Lexington kudde, doppresent från moster C och P





fredag 1 april 2011

Fredag kväll...

Go kväll alla Fredagsnjutare!

Åh vad skönt med Fredag, ska bli lugn och ro i stugan ikväll, jobbet på toaletten är avslutat för idag och nu skall vi strax sätta oss framför tvn och ta det med ro, med lite snacks och sötsaker, lite bara!:)
Var idag inne på den nystartade inredningsaffären, Jolins home, uh vad mycket fint! Jag köpte en Maileg kanin till Elias, han har varit såå avundsjuk på att Engla och Julius har sådana, jag trodde ju att han var för stor men...Nu får han en oxå, mitt stora lilla hjärta!
Imorgon hade jag tänkt att visa lite bilder från barnrummen.

Ha nu alla en fortsatt trevlig kväll med många levande ljus, varmt och gott, och kanske en riktigt bra film!?
Många kramizar från Johanna på Tallbacka, natti natti!

torsdag 31 mars 2011

Kära läsare...

Jaa ni måste väl tro att jag är helt vimsig, skrev ju igår att jag skulle visa hissgardinen som jag fick uppsydd men... jaa den blev ju liksom aldrig inlagd!:) Tänkte att jag skulle göra det idag då!
Kan oxå säga att jag är något piggare idag!
Så trodde man att våren kommit men aj aj aj, alldeles för tidigt för vårjackan.  Kanske kan trösta er lite med att jag har hört att det skall bli gott och varmt under helgen!:)
Idag blev jag bjuden på lunch av min kära mor och far, kyckling och ris var det, smakade underbart gott! Mamma tokig som hon är hade handlat en påskpresent till mig och T, det var en rosa glaskål på fot med ett glaslock! Den var såå söt och jag som älskar ljus ROSA. Den skall få stå i köket med pastellfärgade påskägg i, lite sött så!
Nu har barna badat, gjort läxor och krypit till kojs så nu är det mamma pappa tid! Blir lite urstädning till den blivande toaletten uppepå, det påbörjas med den i morgon. Hi hi. Kul ensam tid? Toaletten kommer att gå i svart och vitt, svart och vit rutigt golv, vit bröstpanel, och en tapet som ser ut som en gammal tidning den går oxå i svart och vitt! Kommer att visa för och efter bilder för er!

Åh ni glöm inte att besöka nya inredningsaffären, premiär i morgon. Jag vet vad jag skall göra på min rast iallafall!!!

Hade gott alla, i morgon är det en ny dag!:) Kramizar Johanna på Tallbacka


Toalettapeten!

onsdag 30 mars 2011

Snörvel, snörvel och åter snörvel...

Uh för en ihållande förkylning, tycker inte att jag blir något bättre utan snarare tvärsom!? Har jobbat idag fast det egentligen var min lediga dag, men vad gör man inte för goa arbetskamrater!!! Åh TACK till alla goa, snälla och trevliga kunder som ger en "pigga på sig ord och kramar", båder kunder i butik och i telefon! Man blir piggare bara av att höra det vettni!
Som ni säkert förstår så älskar jag prickigt i alla dess form såsom tyger, ljus, vaxdukar, hissgardiner, tapeter och mycket mycket mera! Är även mycket svag för randigt och rutigt!
Hade tänkt att jag skulle visa er den fina hissgardinen som jag fick uppsydd på Bugano här i Årjäng, snabb service, tack Berit! Det passade mig jätte bra eftersom jag skall ha allt klart på nolltid!:) Beige bas och vit prickigt tyg på framsidan och vit och beige blommigt på baksidan blev det! De hade jätte mycket fina tyger i butiken.

Ne, nu är det nattning av barn, NWT läsning ( finns sällan tid över till det på morgonen), Greys anatomi och sedan väntan på att far i huset skall anlända, längtar lite...mycket:)

Sov gott alla läsare från mig till er! Kramizar Johanna på Tallbacka

tisdag 29 mars 2011

Ledig...

Hoppsan det var väldigt vad man sov... Idag sov vi länge, jag gick upp en snabbis och sa hej då till man och barn innan dom åkte till jobb och skola, sen kröp jag ner hos en varm, go snooosande liten krabat och där somnade vi om!:) Detta kallar jag för ledighet! Eller?
Dagen har gått i film (Emil), fika och lite "grejing" såsom städ av tvättstugan.  Lacka trappen fungerade inte så bra med en liten nyfiken 2.5 åring som absolut skulle vara med!:) Eftermiddagen har det varit inomhus fotboll för Elias, och till helgen är det klasscup! Tänkte visa lite bilder från vårat kök idag, och på lille Erik Vilje! Skall förklara hans namn för er någon annan gång!
Igår ringde dom från EM och berättade att Bilmattan hade kommit, present som vi tänkt ge barna i påskägget! När jag fick se telefonumret så blev jag helt pirrig, vi har nämligen beställt oss en ny soffa så jag trodde det var den, men... den som väntar...! Soffan går i khaki och heter "Dialog", tror det blir kanon fint. Nu ska vi planera semestern! Tänk vad fort det går...Vecka 27 blir det Gotland, längtar såå!

Tjillevippen på er, kramizar Johanna på Tallbacka





Lille Erik Vilje 8 veckor

måndag 28 mars 2011

Sommartid!

Hej på er!





Ja säger bara d! Härligt med sommartid, ljust och soligt när man åker till jobbet, ljust och lite solglimtar även när man kommer hem!:) Barnen tror att man ljuger för dem när man berättar vad klockan är. Vaknade i morse och var s..t förkyld, kände mig som en säck potatis! Några veckor till och man kan ta kvällsfikat ute på trappen vettni!:) Eftersom bloggen är så ny tänkte jag visa lite bilder på hur vi har det här hemma! Idag har jag pratat med "min" snickare Ö om lite snickeri jobb på gården, såsom nya dörrar på ladugården, "vedboa" och till min blivande shabby loppis! Dörrarna skall bli svarta med vita X på, tror det kan bli fint och passande! Jag vill även ha en gammeldags grind till fin ingången som jag sett, och det vet ja att Ö fixar, staketet som vi skall ha ska pappa T ordna. I morgon är jag och Julius lediga då skall jag lacka källar trappen, ljusgrå. Får väl måla varannat steg skulle ja tro! Efter får det bli favofilmen, Emil i Lönneberga, Emil åker på marknad. Nuu är det sängtajm för Alla barnen och kvällsysslor för mor, natta mina pållar och getter och sen strykning, vika tvätt och allt sånt roligt som bara måste göras!:( Pappa T kommer hem sent idag, usch! Vill önska alla en trevlig kväll, kramizar Johanna på Tallbacka

söndag 27 mars 2011

Kära Söndagsnjutare!

Hej alla goa, glada läsare! Hade idag tänkt att fortsätta greja ute men... tror faktiskt att man hade blåst bort då! Jag och älskade T är förkylda så det passade bra med en grejar dag inne. Elias och Engla gick över till sina kära grannar och lekte på förmiddagen medan jag, kära T och lillen dolade. Efter lunch åkte jag och Engla in till Årjäng på lite små ärenden som jag lovat ordna, Engla stannade kvar en stund hos kusin L och lekte. Jag stannade till och hälsade på kära mor och far en snabbis för mamma ska resa till Karlstad och hälsa på lilla S och min lilla syster C under veckan, längtar såå efter att snart få träffa lilla S, är så länge sedan  jag såg henne, goa unge! Ne, nu har vi plockat fram kläder, packat gympa påse, nattat våra små hjärtan, så nu när lugnet har lagt sig ska jag och T ta en kopp te och kooza oss framför tvn! Ha nu alla en fortsatt härlig Söndagkväll! Kramizar Johanna på Tallbacka