torsdag 21 april 2011

PÅSK...

Kära ni...

Vill önska alla läsare en riktigt glad påsk! Va rädd om er!
Jätte bamse kramar från påskkärringarna och påskgubbarna på Tallbacka:)


Vår påskkärring:)

Sista dagen innan påsklov, Elias som ej vill vara med på bild!

onsdag 20 april 2011

Ledig? Nja inte direkt...

Tror faktiskt nästan att man kan hålla på och greja hur länge som helst den här årstiden, jag bara älskar det här, tröttnar aldrig, ljust länge, go värme och dofterna!!!
I dag har det varit en sån där vetejvadsomhändernästagrej? Började med att min plånbok var spårlöst away, började få dåligt med bensin, bilen började koka, jag tänkte bara Gode Gud hjälp mig, barn i bilen, tid och passa, jaa ni vet? Plånboken kom iallafall till reda men fick åka 5 mil för att kolla upp det hela!
Dagen slutade bra ändå:)
 Måste bara berätta att i dag har jag fått tag på en rosa prickig diskborste, såå söt:)
Hade tid bokad på fm hos min chefs fru, goa söta M, hon driver Hudvårdstudion här i Årjäng, hon fixade och dolade till min bryn inför helgen! Gott med lite egentid, sånt behöver man!
I kväll vettni försvinner det "ljusa" i håret(grått tror jag det kallas?) och slingorna, har bestämt att jag skall bli mörk igen, tror det kan bli bra nu när man fått lite längre hår igen,  ni vet jag är en sån där fram och tillbaka person, ena dagen skall jag spara nästa dag skall det bort, tur man har en syster som är frissa!:)
Innan vi for hem var vi hos älskade mor och far på fika, åh det va mammas smulpaj med äpple och blåbär vettni, vaniljglass och en stor balja kaffe till! Tack såå mycket kära ni det var super gott och mysigt!
Nu sover lilla Julius för kvällen och de två stora fröna är ute och cyklar, fatta vilken känsla för dom små att slippa alla dessa kläder!!!

Är klar med fyndet ni vet som jag köpte för en stund sedan, det gröna fönstret, det har nu fått sin plats i vårat vardagsrum, tänkte visa!
Nu skall vi ta oss lite kvällsmat och sedan det blir sängtajm, tänkte vi skulle sitta ute på trappen vid Vår ingång, kvälls sol där, mysigt?

Ha en mysig kväll nu alla bloggare! Kramiz till er från mig




En frukost här!:)) Goa ungar!



tisdag 19 april 2011

Härliga människor...

Tänk vad mycket trevligt folk man möter varje dag, norskar, tyskar, holländare, danskar ja och självklart vi svenskar, fatta vilket mysigt jobb man har! Man blir så positivt bemött nästan jämnt, åh vad det ska ni veta sporrar till att man skall bli ännu bättre i sin yrkesroll!
I kväll har det varit föräldramöte med fotbollslaget för Elias, blev sena hem, så nu har det badats, ätits och nattats! Känner mig något lugnare idag:) efter att vi ha lagt upp planerna för veckan, puh!
Nu skall jag spackla toalett väggarna och så får jag försöka hinna med lite till i morgon kväll oxå men...hinner tyvär inte klart innan påsk:( som jag hade hoppats! Men men...
Har i allafall pyntat lite lätt här hemma klart, städa skall vi göra i morgon kväll jag och pappa T, bra med det!
Skulle så gärna vilja ha haft tag på två stycken Thuja plantor till zink hinkarna på trappen och de innan påsk! Moas Garden här i Årjäng har tyvär inte slagit upp sina nya portar så jag får väl söka på annat håll kanske, förresten så kom jag på nu att kära T jobbar i Karlstad i morgon då skall han få köpa med det hörreni!!!:)

Ne nu får jag plocka fram kläder till barnen och packa ryggsäckar innan jag börjar mitt kvälls skift här hemma:) Väntar nu oxå på att Kära T snart skall anlända till hemmet!:) Bilder på läckerheten kommer här nedan, som jag lovat!
Meddelande: Nu närmar sig oxå öppningen av Tallbackas Loppis:))))

Tjillevippen på er, kramizar Johanna på Tallbacka







måndag 18 april 2011

Påskveckan...

Go kväll!

I dag verkade det som varenda kotte hade tagit påsk ledigt, såå jätte mycket folk både i samhället och i butiken!
Många ska väl ha det fint ute till påska  med planteringar, verandor och ute möbler, tror faktiskt att det skulle bli fint under helgen!
Under kvällen här har det gått i påskbrevs målning, alla har målat så pennorna har glött både jag och pappa T målade:) Ena stunden skulle dom klä ut sig andra inte, hm dessa goa ungar!:) Kom till slut fram till att vi samlar alla påskbrev i EN korg, bestämt var det!
Hade tänkt visa er " Cup cake " cykeln i kväll men... glömde kameran på jobbet:( i morgon, jag lovar! Känner mig lite stressad över hur jag skall hinna denna vecka, föräldra möte, fotbolls träningar, påsk parader, jobb, påsk kläder, påskfin ska man va, jaa ni vet allt det där som en mamma skall hinna! Åh ni, lilla jag och pappa T skall faktiskt till goa M och hennes E på Lång fredagen, vi skall äta lite, umgås, dricka lite gott och sen skall vi gå på " Lokal " he he, där skall vi slå klackarna i taket!:) Ska bli jätte kul, hoppas jag?

Nej nu måste jag fortsätta här hemma med lite planering utav veckan som är kvar, jag och t skall sätta oss ute på trappen och ta en kopp te innan bestyren, känna den underbara värmen!

Goa kvälls hälsningar till er från mig! Johanna på Tallbacka

söndag 17 april 2011

Söndag...grejar dag!

God Söndag på er!

Idag vaknade vi vid halv nio tiden av en stinkande liten krabat som så gärna ville krypa ner, men ne lite tvätt av rumpestump fick det bli först, kände att den här dagen skulle bli en riktig fej och grejar dag!
Vi dukade frukost och gjorde oss klara för utevistelse, pappa T gick ut före oss och bytte däck på min bil, och jag satte på en kanna med kaffe och dukade upp en bricka med lite kex och saft. När pappa T var klar sätte vi oss på lekstugs farstun i solen och tog fm fika, T skulle börja jobba vid tolv tiden:( Härligt det va,lite blåst var det ju men... soool!
Klockan ett var vi bjudna på lunch hos mor och far, lyx vettni och bli bjuden  men vi åkte precis som vi var kläda i fejar kläder lite skitiga och så, maten smakade jätte gott, det var fläskfile med äpple, kantarell stuvning och rå kokt potatis.
När vi for hem somnade lille julius i bilen, jag skyndade mig att bära upp honom så att han kunde få en stunds vila till, när jag ändå var uppe så tittade jag in på toaletten och ser att golvet är färdig lagt, skit mysigt, ska visa er! ( såå glad för det!) Hoppas på fogning i morgon kanske!? När Julius ändå sov passade jag på att plocka fram den lilla utemöbeln som vi har vid Våran ingång:) Men jag måste få något gulligt på bordet, får springa in på Jolins home på rasten och köpa en Mårbacka pelargon i ljuvaste rosa:), kan ju inte bli fel!
Har ikväll tänkt att jag skall hinna börja spackla gipsplattorna och i morgon kväll kanske hinna få upp tapeten och panelen!:) Mitt andra namn är masMaja:) Mår braaa när jag får greja!

Nu skall vi ta kvällsfika och sen badkaret. Får se om jag hinner ta fram påsk kartongen när lugnet har lagt sig! Lite ägg och något litet påskigt får man väl ta fram, påsk är inte så noga  för mig, som julen ex. Alltså med pyssel och så.

Ha nu en fortsatt go kväll alla! Kramizar Johanna på tallbacka


Utanför Loppisen:)


Tapet högst upp och panel nere