fredag 6 maj 2011

Fredags mys...

I dag startades dagen något förtidigt för min smak, 05.30 på tok för tidigt, usch det är ju då man sover som skönast eller hur?
For till Karlstad med värmen i bott, man är ju såå frusen när man är trött, hade en termosmugg full med kaffe och så spelade jag en ny cd i botten!:) Det mesta avklarades snabbt så visiten blev kortvarig idag (gott de), men snabbt innan hemfärd så sprang jag in på en skobutik för att få tag i nåt tuffigt till våran lillemans fotar, fixade det och han blev såå glad! Tufva sa lillen, goa unge!:)

Jag fick oxå ÄNTLIGEN tag på den omtalade tidningen Isabellas, jag kan säga att det stämmer vartenda ord jag har hört detta blad, handlar om inredning och trädgård så klart vad annars?:)! Såå fin och kolla priset, 29 riksdaler bara! Visar er några bilder, på en utav bilderna är det en Tolix stol, jag älskar dom modellerna, finns som pallar, barstolar, kökstolar och även barnset vet jag, skulle så gärna vilja ha vita eller omålade till vårat köksbord. (Får hoppas att kärasten läser detta inlägg idag, hi hi:))

Vet ni vad? Har hämtat Prinsses bilen, jätte fin kan jag säga! Ni som följt bloggen vet vad det handlar om, vet ni inte så kan ni om ni vill läsa gamla inlägg för att få veta:) I morgon bär det av...:)Tar nu semester ifrån er under 1 DAG, ok?:) Skall bara njuta med min familj, BARA!!!

Nu har barnen placerat sig i nya soffan nyduschade med lite fredagsmys, de tittar på Talang, jag själv har plockat och dolat lite här hemma!

Ha nu en fortsatt go och mysig fredag kväll alla läsare! Kramiz Johanna på Tallbackatorsdag 5 maj 2011

Upp och ner väder...

Regn åh va tråkigt men...eftermiddagen så fin, slutade lite tidigare idag för att kunna var med på arbetsdagen på dagis! När vi kom dit jag och de stora grynen, då fejades det för fullt, farmor och Julius spanade på andra barn och föräldrar:) Det sopades, krattades, fylldes rabatter och hamrades för "fulla muggar". Tycker det är lite mysigt med sådana här träffar man träffas, pratar, fikar och barnen med syskon får träffas, nyttigt!:)

Kvällsmaten har nu intagits på Tallbacka efter en snabb visit i badkaret, och nu så nu sover grynen sött, trötta och slitna efter en lång dag!!!
I morgon skall jag på Diabetes kontroll i Karlstad så då får far i huset sköta morgon sysslorna, men det fixar han galant, kära T har inte "gått ibet" som vi säger på värmländska:) Redig gubbe man har eller hur?:) Hjärtat mitt!!!!
Blir ingen shopping eller stadsbesök utan bara fram och tillbaka resa, skall ju snart göra något annat!?:)

Nu skall jag ta duschen, sen skall jag packa ryggsäckar, hinner jag så skall jag byta tyg på köks soffan och efter det skall jag lägga på en ny duk som jag köpte på Jolins Home igår, ljusrosa och vit randig va den, jätte söt!:) Tyget på soffan är rosa prickigt, I LOVE IT...

Ha det bra nu alla glada läsare, kramizar Johanna på Tallbacka

onsdag 4 maj 2011

Är våren påväg igen måntro?...

Sool, soool, sool...njuter såå!

VEM VILL HA?: Har en brun tygsoffa 2-sits med divan med lösa kuddar både i sits och rygg, 3 år gammal, fin, kanske någon som har en tonåring som skall flytta efter sommaren? Men...dragkedjan till divan sitsen är trasig, men den händige fixar det lätt eftersom kudden går att plocka ur sitt fodral! Förslagsvis här i Årjäng, Systugan fixar det för en liten slant! Kom och hämta,GRATIS annars åker den till tippen!

I eftermiddag har det pysslats lite i loppisen, fick tag i lite små saker på Second handen, sockerskål, små fat, och en jätte söt tillbringare som alla saft älskare få sin dryck ur!:) Det mesta börjar nu falla på plats tycker jag!:) Även en liten stallyckta fick följa med hem, den fick sin plats på trappen vid fin ingången.

Nu ligger våra små hjärtan, nybadade, mätta, goa och glada! Far och jag skall göra te och sätta oss framför tvn, vi skall planera lite inför helgens händelser!?:)

Tjilevippen på er, Johanna på Tallbacka

tisdag 3 maj 2011

Kaffe koppen fixad...

Go kvällen på er!

Då var kaffe kopparna till loppisen fixade, söta små koppar med små rosa rosor på, gräddkannan till kaffet, söt liten skål med jorgubbar i botten den ska det vara sylt i som ni skall ha till våfflan, teskedar och en kaffebryggare, allt detta shoppade jag på Återvinsten i Årjäng för en liten summa!:)
Tittade även till produktionen utav Englas matta som de gör där, kommer att bli jätte fin.
I dag var vinter jackan på igen...:( Blir såå sur, tycker inte om det här!!!

Nu skall jag titta till mina sticklingar och så skall jag packa lite grejer som skall ut i loppisen, morgondagen är jag ledig då skall jag och mina små gryn besöka Second handen, självklart ett besök på Jolins home måste vi, var en stund sen spänannde att se om hon fått in något mera fint!!!
Tänkte visa er dom stora murgröna bågarna jag köpte sist jag var på Jolins home, Såå fina vettni!

Natti natti kramizar Johanna på Tallbacka 

måndag 2 maj 2011

Höst eller vad...brrr

Hallojs på er!

Jaha då vaknade man till -2 igen, va är det här, hm? Vill ha soool och värme!

MEDDELANDE: Lördag den 4/6-11 kl. 16.00 öppnar Tallbacka´s Loppis,
då är alla hjärtligt välkommna hit till Tallbacka! Loppis, lite blommor(ev), och fika.
Ska bli såå kul:)

Nu tittar jag och mina stora hjärtan på En unge i minuten, fy jag får kalla kårar...stackars dom då, men vilken lycka sen...Visst är det underbart att få vara förälder!? Älskar det mest!!! Här är lille Julius, våran minsta hjälpreda! De stora hjälpredorna gör nåt annat!:)Visade några bilder på våran nya häck och en lite fix idee jag fick, se vad ni tycker?

Ha en fortsatt go kväll! Kramizar till er från mig, Johanna på Tallbacka

söndag 1 maj 2011

1:a Maj...

Go förmiddag på er alla...

I dag kära ni ska vi ut och "Maja" vi skall åka till ett ställe som heter Ommen, platsen där jag och kära T förlovade oss på!:) En kaffe korg får vi ju självklart ta med oss och ett strålande väder!

Tänkte snabbt berätta händelserna om vad som skedde i samband med vår förlovning för snart 2 år sedan, nu när jag ändå ha pratat på stället Ommen, platsen ligger vid en vacker sjö (Lelång) det är en så fin plats, det blåste det kust hav när vi anlände dit och vi skulle ju sitta ute på berget i solned gången va ju tanken, men efter bara någon minut så blir himlen alldeles kol svart och så kommer det världens ösregn det var som en värsta storm som drog in, vi fick rycka med oss allt och springa in i ett sk omklädningsbås allt förändrades på en sekund, vi han inte ens tänka, men efter ca 3 minuter så ser vi hur det spricker upp,  det blir helt vindstilla, solen blir jätte stark och känns helt nära, hm men... blir så jätte varmt, så upptäcker vi två jätte klara regnbågar och två  sk " vägar " på sjön en ifrån vardera hållet som löper ihop i En " vägen" riktade sig in emot oss där vi satt! Vilken händelse vettni, kvällen blev såå bra och va vackert det va, nåt förr oss va det nog, vi tror det ialla fall!:) Ja nog om detta, men lägger  in några bilder så ni kan se bågen och vägarna!

Häcken är klar nu och det blev jätte fint. Innan jag åkte hem ifrån jobbet igår for jag inom Moas garden och köpte en Thuja på stam och Marguriter (vita) tänkte sätta dem i den stora vita krukan vid vägen! Ville ju ha det fint och klart tills idag hade jag bestämt!:)

Nu skall jag gå ut och tvätta färdigt och måla i loppisen!:) Kommer snart med ett öppnings datum till er!:)

 En fråga: Undrar om det är någon som har ett litet eller ett gammalt kylskåp som bra står, eller är i vägen, skulle nämligen behöva ett till min loppis,  är i så fall jätte intresserad!?

Ha nu en glad 1:a Maj alla goa, glada läsare, kramiz till er från mig!:)