lördag 28 maj 2011

Greja greja och åter greja!:)...

Hallojs!

Arbetsdagen började idag på kakelbutiken och avslutades här hemma med mycket dolande utomhus, vi har fixat strömmen till våra fyrbenta vänner, eldat allt gammalt virke som har varit dörrar till loppisen, krattat upp och fått bort allt ris på backarna efter den hemska blåst som ej verkar ge sig, planterat vid stallet och självklart pysslat i loppisen:)) Tog med syren kvistar in som jag sätte dels i en gammal glasburk i vårat finhalls fönster, drog ett vitt spets band runt och sen knöt jag en rosett, lite sött så:) Även en bukett på den gamla dörren som vi har som tv bord fick det oxå bli.

I morgon skall det målas väggar och dörrar, men först skall vi på pool spel, hoppas på bättre väder!:)
Sen skall det firas för alla oss mammor, ni har väl inte glömt VÅRAN dag va!? I morgon skall vi få allt serverat på silverfat eller hur?:) Ska bli underbart, mmm:)

Nu skall far och jag tvaga oss, så man får bort all rökdoft ur håret. Får bli en koozar kväll, då
tänder vi många ljus överallt, myskläderna på, tjocka sockar och nåt gott att tugga på, även nåt smarrigt att dricka kanske?!:)
Kära T har visst öppnat en flaska med nåt gott, så nu får jag nog sluta för idag kära ni!

Ha en fortsatt bra Lördags kväll alla, kramiz Johanna på Tallbacka

fredag 27 maj 2011

Strax färdigt!:)...

Hej på er nu är jag tillbaka igen!:) Var såå sen hem igår så jag hann inte med er, nya tag idag!:)

Nu ska ni veta mina kära vänner, läsare, bloggare och allt vad det nu heter, att de nya dörrarna och strömmen har kommit på plats och det blev såå bra och fint, nu skall de bara målas!:)
På Onsdag kommer kära mor och hjälper mig att städa i loppisen, lite kvar att ställa till rätta vettni

I morgon skall det jobbas:( hade hellre varit ledig och hemma med gubbar och ungar:)! Kommer som tur är en go tjej från Töcksfors, kära L som hjälper till, hon kan mestadels på Lördagar eftersom hennes gubbe jobbar borta på veckorna, hon är vanligtvis mammaledig till en söt liten tjejbebbe, lilla A. På Söndag skall jag och mitt stora hjärtegulle på pool spel i fotboll i Charlottenberg.

Gubben i huset är på Skogs Elmia i Jönköping ( göbbigt ) gott för dom att få åka iväg och titta på leksaker som passar deras ålder:) Nädå väl unnat till dig hjärtat mitt, få göra något alldeles själv utan ungar och en tjatig kärring:))

Ska plocka lite nu och invänta mitt hjärta! I morgon blir kameran ihopsatt igen, yipie! Kooza er nu!:)
Kramizar Johanna på Tallbacka

onsdag 25 maj 2011

Hääärlig fejardag!:))...

Hej alla goa och glada!:)

I dag började Kära T lite tidigare men vi andra låg och drog oss en liten stund, Elias och G hade gjort sig i ordning innan frukost, jag smög ner medan barnen spelade spel, jag gjorde Scones, mina barn älskar de, går ju såå fort!!!

När vi var färdigätna så gjorde vi oss klara för en utedag, gjorde i ordning en kaffe korg som jag tog med till loppisen där tog vi fm. fikan:) Engla hade oxå fått hit en kompis så det var full gården med barn, kul det!:)Klippte "till det" vid åkers kanten så nu har vi en bamse stor gräsmatta helt plötsligt:)) Vill bara greja greja greja när ångan är uppe vettni:)

När det var klaart så kastade vi in oss i bilen för att ta en rajd på Moas garden, köpte till stora krukan vid vägen (igen, hm:)), krukan på lilla kaffe bordet, lek stugan och till en ny blom låda som jag inhandlade idag:)
Köpte självklart vita blommor, Million bells, men babyrosa till lekstugan, blev jätte fint!!! Tycker dom är så fina!

Nu måste jag ta kvällen är faktiskt lite trött känner jag mig, kom in vid 21 tiden! Men nu sover alla goa ungar rena, mätta och goa!
Får prata mer med er i morgon, natti natti kramiz till er från mig!:)  

tisdag 24 maj 2011

Gick kanon!!!:))))...

Hej alla bloggare!

Jaa som jag sa i gårdagens inlägg så började dagen med ett besök på tandvården, räknade tillbaka och kom fram till att jag inte varit där på 6 år, shiiit och hjälp tänkte jag, hur många hål, såg tusen lapparna flyga sin koos!!!:(
Men vet ni vad? Inte ett hål, fina och välskötta tänder tyckte snälla, goa L på tandvården och då får man ju vara jätte nöjd, kan bara säga att jag är såå GLAD! 771 kr gick kalaset på, tyckte det var lika med gratis i jämnförelse vad jag trodde!!!:))

Vi besökte mor och far innan hemfärd och tog oss en kopp kaffe och små pratade lite:) Han även med en sväng in på Röda Korsets lilla ställe, fyndade lite små saker idag faktiskt:)

Har dammsugit, grejat på toaletten på nedervåningen och ändrat om där lite, plockat in lite färska blomster kvistar, det blev syre´n idag!:) Har förresten fått tag i en gammal kassapparat, på Hammarö för en 500 lapp, bra pris! Får hämta den 1/6 för då skall jag ändå till karlstad på ett besök!

Ikväll har vi en natt gäst här, snälla kusinen G, barnen har studiedag i morgon så då passade det ju jätte bra! Nu tittar alla barnen på Alvin och gänget och käkar popcorn, lycka!:)

Nu skall vi oxå sätta oss och kooza lite med barnen,  vill önska ALLA en fortsatt bra kväll, kramizar Johanna på Tallbacka

måndag 23 maj 2011

Blååååst!...

Go kvällen på er alla!

Får göra ett inlägg till er och säga hej!:)

Här kan jag meddela att det blåser så man nästan får hålla i sig inom hus, i morgon har de gått ut med en klass 1 varning här, usch och fyyy! Men lilla jag har tänt i köksspisen så varmt och gott är det! Mys mys d!
Vid hemkomsten fick jag börja samla ihop krukor, stolar, hinkar, cyklar och mycket annat som hade blåst omkull, fy vad det såg ut! Strömmen hade oxå varit borta men var tillbaks när vi kom hem!:)
Vi köpte med en pizza hem för vi var så sena och alla så hungriga, tror alla gillade det förslaget!:)

I morgon ledig, men skall till tandläkaren tidigt så Julius får bli med dit (hjälp), kära T jobbar lång dag i morgon oxå:(
Önskar att mannen i mitt liv oxå kunde vara ledig samtidigt som mig, drömma får man väl göra?!!!:))

Nu blir det Criminal minds på 5:an, kanon bra!

Ha en bra kväll alla, kramizar Johanna på Tallbacka

söndag 22 maj 2011

Fejardax i ruskväder!:)...

Tjenixen!

Ytterligare en fråga: Har sökt länge nu efter en gammeldags kassapparat som jag ev. kan få låna under sommaren eller kan få köpa, har sett på nätet men det är så långt borta!:(
Så är det någon som vet, eller någon som har eller helt enkelt kanske vill sälja så är jag JÄTTE intresserad!!!!:) Hör av er så tacksam för det! Tack

Nu är lamporna på plats i loppisen, kopplas till Torsdagen till veckan:) Åh detta regnande gör mig deprimerad trots att jag vet att det behövs! Blev ju så bortskämd då när det var så fint ute! Längtar till det igen!!!!!!

Elias har en kompis här, de har varit i skogen och fejat, de är utklädda till Indiana Jones, åh va roligt de har vettni:) De var kliss blöta kan jag lova när de kom in:) Precis som det skall vara!:)

Efter lunch nu skall jag och kära T fortsätta ute i loppisen med lite små pyssel, inte så stor ide att göra för mycket pga att det är ju inga lock brädor på väggarna så det blåser rakt in, kliniskt får jag nog göra dagen innan öppning:))
Kylskåpet är på plats och de är ju bra, alltid något!

Nu blir det köttfärsås och spagetti, lätt, snabbt och gott.

Ha alla en fortsatt bra dag och kom ihåg mina frågor!?:) Kramizar Johanna på Tallbacka