lördag 14 maj 2011

Fixat och borta!...

Måste skriva inlägget till er nu pga att det inväntas ett ordentligt åskväder från Danmark, och här ute är ju allt vad elsaker heter väldigt känsliga för sånt!!! Jag är själv jätte RÄDD kan jag bara meddela speciellt när mannen i huset inte är hemma, har parkerat bilen så nära jag kan!:) Hoppas det kanske kommer någon på besök!?

Meddelande: Ingen soffa kvar att få:) Har blivit borttingad av kära grannar! Och har även fått tag i en kyl, fick ett gulligt sms av en läsare, tack goa fina söta M för det! Kommer snart och hämtar!

Hade ju tänkt feja ute men...ikke heller, skall istället ta ett varv på övervåningen med dammsugaren lite snabbt och greja till det lite lätt i Juliuses rum:)
Framför tvn sen skall jag vika all tvätt ( kul Lördags syssla eller hur?), då gör man ju något bra samtidigt som man koosar sig med nåt bra:) Innan jag gör det skall jag gå ut och bryta några kvistar från det gamla äppelträdet, tycker det är såå fint att sätta i en vas, så enkelt men ändå så fint, eller hur?

Tyget på kökssoffan har oxå kommit på men har glömt att visa er, kommer här nedan! Älskar det!!!

I morgon skall vi på dop till kära syster yster och hennes P, lilla Svea Karolina skall döpas i Kils hembyggds gård! Tror lilla S kommer gilla sin present om en liten stund?:) Men en utav dom passar nog henne utmärkt nu!
Elias och Julius skall ha röda nya chinos och rutiga skjortor, Engla skall ha ett babyrosa linne med spets och volanger, beiga haremchinos, vit bolero och bruna remträskor! Tror att dom blir jätte fina mina små gryn!:)
Kusin G fyller 9 år i morgon så honom skall vi oxå gratulera på dagen!!!! Grattis goa och omtänksamma G några timmar i förväg!:)

Nej nu rycker det armarna, dags att börja feja lite!

Ha en go Lördag kväll alla nära, kära, goa och glada kram till er från mig! Johanna på Tallbacka


Vitsippor som lille Julius har plockat!


Tillhörande duk med en liten spetskant på!

fredag 13 maj 2011

Vad har hänt?...

Hej på er äntligen!

Har försök hur många gånger som helst att logga in mej men...nu äntligen kan jag blogga med er!:) Vet inte vad som hänt!? Blogger låg nedlagd, hm? Jaja, nu fungerar det igen.
Idag jobbat hela dagen, hämtade sen barn och efter det hem för att få lite krubb i magen! Fick bli äggsmörgåsar och yogurth tallrikar!

Måste bara berätta att elen är indragen i loppisen, men måste vänta på installatören som skall koppla den!:) Det närmar sig ju nu...:)
Den gröna pallen ni såg i inlägget häromdagen är nu vitmålad, blev jätte söt! Den ska placeras i Juliuses rum bara jag fått tag i en fin lampskärm till lampfoten, lampfot har jag och den är antikkromad.

Nu skall jag och lillen titta på Talang och fika något gott!!! Kära T jobbar men är hemma om en liten stund, T du är Världens bästa, (barnen självklart oxå) hade jag råd så skulle jag köpa dig hela världen, puss på dig:):)
Nog med gullerier...Nu tar vi kvällen här, hörs i morgon!

Kram & Kooz till er från mig!

onsdag 11 maj 2011

Ledighet...

Jaa här ska ni veta att vi sov ända till 8.30 kan inte veta när det hände senast, alltså i ett streck!?

Medan barnen åt frukost så ringde jag många olika samtal, en del mycket viktiga!?:) Fick såå mycket gjort under en så kort stund! När jag väl har fått upp ångan och det flyter då är det INGET som stoppar mig!:)
När barn och mor i huset sedan var tvättade och färdiga så gick vi ut och hoppade hopprep, det ligger Engla väldigt varmt om hjärtat just nu:)
Vi fikade ute på förmiddagen med kaffe och paj, lille Julius älskar kexchoklad så han smaskade det. Fatta vad varmt det är ute, rena rama sommar värmen vettni, vill bara sola sola, älskar sommaren (om det är fint väder vill säga...annars kan det kvitta!) Det skulle ju dra in sämre väder under eftermiddagen så nu skall vi gå ut igen efter att lunchen har intagits, pannkakor önskade de sig, gjorde ett recept som vi gjorde på hemkunskapen i skolan, kan ju därför aldrig bli fel, ha ha!:) Nedå nu skall jag vara snäll:)

Hittade igår i ett av uthusen en liten pall, den skall Julius få ha som ett litet sängbord tänkte jag med en liten lampa uppepå, självklart skall den vitmålas!Hittade även två "vet ej vad det är grejer" ser ut som att det skulle kunna bli en perfekt blivande grind till Tallbackas fin ingång. De är såå välbevarade! Dessa skall oxå självklart vitmålas:)


 Från Göteborg fick dom här lamporna följa med oss hem, köpte två stycken, ville ha en i vardera fönstret i våran fin hall! Även skärmarna köpte vi med!

Nu skall jag gå ut och lapa soool mina vänner, ha en fortsatt go dag kramizar Johanna på tallbacka

tisdag 10 maj 2011

Fejar dag!!!...

I LOVE IT SOO...

Tror inte jag varit inne värst många minuter i dag endast för matlagningen, vill ju bara lapa sooolen, har till och med glömt bort er, usch på mej!:)
Känns så gott att kunna vara ute i bara "mässingen"!

Kära T har idag gjort ny hage till våra fyrbenta och jag har fejat ute i bland lador, loppisar och trädgården! Det har spikats och grejats! Barnen har hoppat rep, spikat, byggt på kojan och spelat fotboll!
På eftermiddagen kom kära mor och far på besök, då måste man ju självklart sätta på en kanna, den serverades utanför min lilla loppis, kändes jätte bra att sitta där!:)
Väntar såå till dagen med stort D...Kom ihåg 4/6 kl. 16.00!!!
Elias följde med till Årjäng, först för att träna fotboll och sen för att övernatta hos mormor och morfar, kan ju få komma till skolan lite tidigare och få lira lite fotboll innan skolan börjar! Ingen måste upp här i morgon bitti så då kan vi alla sova tills vi vaknar! Jag och Engla lediga, och kära T börjar inte förrän åtta!

Nu skall jag och min kära ta en skiva Hälsolimpa och en te kopp innan man skall krypa till kojs! Pröva den, finns att köpa utanför Ica i Årjäng av en kvinna som bakar i sin egen lilla buss, den är super god och nyttig, det är ju jätte svårt att få ett gott bröd som är nyttigt och som smakar bra samtidigt! Hälsolimpa heter den!

Natti natti kramizar Johann på Tallbacka

söndag 8 maj 2011

Borta bra men hemma bäst!...

Åh då var man hemma efter en helt underbar weekend i Göteborg ( något litet tillstötte bara), såå mysigt det har varit, super väder, mycket folk, jätte fint hotell, go mat, smaskig fika, underbara barn och världens bästa livspartner kan inte ha blivit bättre!!!!:) T du är en PÄRLA!!!!!

Ett utav besöken var ett sk. båt museum i hamnen, där fanns krigsfartyg, ubåtar och många andra gigant stora båtar, där gick vi i många timmar, barnen bara älskade det, de fick låtsas köra, prata i telefoner, de sprang verkligen upp och ner i varenda stege som fanns tror jag. Ubåten var på håret att jag klarade av pga det jätte trånga utrymmen som var! Efter en stund gick vi upp på ett cafe som var på en utav båtarna, där köpte vi oss glass och kaffe! Men men... när vi skulle kliva i land upptäcker lilla jag att allt "vågar" sig under mina fötter, allt snurrar och jag blir typ grön i fejan, ni ska veta att jag blev såå sjösjuk, jaa ni hörde rätt sjösjuk, hur skall det gå till Gotland måntro, hm!?

 Ne nu måste jag och lille Julius göra oss färdiga för en ny dag, pappa T jobbar redan och slutar strax (Lyckost), de stora grynen åkte med bussen vid 8 tiden till skolan!
Ha en bra dag alla, kramizar Johanna på Tallbacka