lördag 21 maj 2011

Kalastajm!...

Hej på er alla!

Åh va gott, här kan ja bara säga att här har vi sovit lääänge på morgonkvisten, vaknade vid 9.20 ( ALLA ).
Gick upp och bakade scones till frukost, de är ju såå gott med Lemon curd uppepå!:) Pröva det vettja, lätt och fort och dessutom jätte gott!
Efter frukosten for kära T, stora hjärtat och minsta hjärtat till skogen för att hämta hem ett vedlass, då passade jag på att städa och göra kliniskt i våran klädkammare, de blev en hel kasse med kläder som skall ut till Loppisen!
Kan även meddela att jag mår mycket bättre!:)

En fråga: Om det är någon som har ett stort överskott med galgar, om det är i plast eller trä spelar ingen roll, och ni känner att dom bara ligger och skräpar, då är jag i jätte intresserad är i STORT behov utav de! Ni som känner mig eller vet var jag jobbar, ring eller kom in eller så hämtar jag!!!
Vill ni även skänka saker till loppisen som ni inte vill ha själva men som någon annan kanske älskar, så tar jag tacksamt emot!

Klockan tre vad kalastajm hos kusinen, där fick vi grillat med massor utav smågott till, sallader, såser, potatis i olika former och smaker, super gott!
Sen var det G´s älsklings tårta nämligen cheescake, och även jätte god jordgubbs tårta! Tack så mycket för ett härligt kalas och en hel mysig eftermiddag! Mycket skratt och bus blev det självklart!:))

I morgon skall det bli fejar dag ute, T skall fixa lite med lamporna i min loppis och jag skall bära ut lite mera små saker, sen skall det klippas gräsmatta och rensas en rabatt!
Till veckan någon dag kommer "min" snickare och skall fixa dörrarna till loppisen, de skall bli svarta med vita x på, tror det kan fint!? Loppisen är faluröd på utsidan.

Hoppas allt är bra med er? Nu skall vi käka lite godis och chips och bara mysa framför tv´n allihop!:)
Ses i morgon, kramizar Johanna på Tallbacka

torsdag 19 maj 2011

Sjuk:(...

Go kvällen!

Jaa man blev hemma idag, usch ont som bara den i både rygg och överallt, medvetslöst trött är man!:(
Har sovit mycket och bara "varit", tur man har en såå go,snäll och helt underbar gubbe att man kan få slappa när man behöver det! Maten blev idag Radhus biff och mackisar, fick bli nåt lätt, men får lov att säga att det smakade helt underbart gott! (För er som inte vet vad Radhus biff är så är det Falukorv:))

Kan oxå meddela att idag åkte kameran i golvet och då gick objektivet tyvärr sönder, så nu blir det inga nya foton på några dagar, skall till stan i morgon jag och min kära då skall vi kolla in ett nytt sådant! Vi skall lämna in bilen på service och sen skall vi shoppa lite under tiden! Får se vad man orkar! Men alltid gott med lite egentid, fika någonstans med nåt gott och sen en lång lunch på ett mysigt krypin! Viktigt med sånt!!!:)

Nu skall det bli sängen, skall försöka sova en hel natt utan toalett besök!:) Hoppas på det!!!

Natti natti på er alla, kramizar från Johanna på Tallbacka

onsdag 18 maj 2011

Ledig!?...

God dagens på er!

Vaknade i morse med en känsla i kroppen såå olustig, mör överallt, ont i buk och rygg, ej heller färdig sövd kändes det som, usch fy fasen tänkte jag vad är det här?
Var så himla nödig så jag sprang ner på toaletten, åh då vettni blod och sveda så jag trodde jag skulle svimma, urinvägsinfektion som ett brev på posten var det!:(:(
De var bara att ringa VC, fick tid vid 2, visade sig var en kraftig infektion, kuuul:(
När jag sedan lämnade VC då kom svettningarna, värken och nästintill krystvärkarna ( ni som haft det vet vad jag pratar om!) Känns ungefär som att kissa taggtråd!!! Så nu PC, 3 om dagen i 5 dagar!

Jag som hade tänkt att jag skulle hinna såå mycket i dag men...det blir inte alltid som man tänkt sig!:) Var ändå glad att det visade sig i morse och inte nu ikväll, så man skulle behöva åka till Arvika lr så!
Nog om denna hemskhet...

Skulle härom dagen visa er en bild på äppelblom från vårat jätte gamla äppelträd, så fint! Får visa er i morgon upptäckte att det var lite batteri kvar i kameran!:) Skall säga som det är, jag orkar inte ens sätta batteriet i laddaren!
Kära T slutar strax, gott de för jag är såå trött, springer 1 gång i halvtimman på toa!:( Skall bli viloläge i kväll kan jag lova!

Men vill önska alla läsare en fortsatt go dag och kväll, hoppas ni är krya?
Bamse kramizar från mig till er!:)

tisdag 17 maj 2011

Uh för åska!...

Hatar åska, är såå rädd! Stackars barn de tror väl inte att man är klok när man kurar ihop sig till en sk boll och håller för öronen!?:)
Tur man har en mor och far som vet hur rädd man är så de snabbt kan komma när man gubbelös!

I morgon är jag och mina mina små gryn lediga, då skall vi greja lite i loppisen och leka jätte mycket, Engla ville att vi skulle bygga en koja med filtar och kuddar och att vi skulle ha fika inne i den, de måste vi ju absolut göra!:)

Vill ha sommar nu, inte bara ibland utan varje dag fint, man är ju så himla beroende utav väderleken när man har småbarn, ena dagen fint, nästa kallt och tredje dagen ösregn, kläder som passar allt skall med!
Vill plantera både vid huset, stallet, lekstugan och vid loppisen men...känns som det är lite tidigt eller? Men jag vill ha fint nuuuuu!
I år skall jag bara ha vita blommor i alla krukor har jag bestämt, känns som ett säkert kort, passar bra till våran husfärg eftersom den går i någon sorts beigegrålatte färg, jag älskar ju Pelargonier, Marguriter jaa de mesta som går i vita skalor!:)

Nu skall jag sätta mig och lusläsa nya Isabellas som kom igår, verkade jätte bra den här gången oxå!!! Kan passa på att kooza mig lite själv nu när barnen ha somnat och kära T jobbar!:)
Ska se om det finns någon bra inspiration för ett fint arrengemang till ett planteringsbord, har nämligen ställt fram mitt utanför stallet, tyckte det passade bra där!

Ha nu alla en bra kväll, det skall jag, jag skall tända ljus, göra mig en kopp te och sen skall jag greppa tidningen!:) Kramizar Johanna på Tallbacka

måndag 16 maj 2011

Högtryck...:)

Hej på er!

Meddelande: Till er som skulle komma till Tallbacka på Onsdag vill jag berätta att det INTE blir något Perfect Home party pga ändringar i tids schemat:) Nytt datum i Augusti månad! Alla hjärtligt välkommna då! Kram från mig till er!

Jaa det ska jag lova att på arbets fronten går det på högtryck!!!!!!!
Känner att jag är såå mör i både knopp och kropp när dagen är slut:) Men herregud vila får man ju göra när man blir gammal eller hur? Älskar mitt jobb!

Sitter nu och tittar på En unge i minuten, de stora grynen älskar det programmet, så vissa Måndagar får dom vara vakna och titta färdigt.

Dopet som vi var på igår var helt underbart fint, lilla Svea Karolina har nämligen lärt sig att torrskratta och med det förstår ni att hon får ju alla på fall!:)
En visa som en duktig kille spelade på trumpet var den som är med i Ronja Rövardotter, många tårar blev det kan jag lova, såå vackert!:) Tack kära ni för en jätte fin dag!

Visar lite bilder idag från dopet, nya lampan, mina Mårbacka sticklingar och på de nya kuddarna ifrån vårat sovrum!

Tjingeling på er, kram Johanna på Tallbacka!


Svea in action:)

Såå fint!

Trollunge!:)

Moster med Engla hjärtat!

Mina Mårbacka sticklingar!


Nya kuddarna!

Present till mig och kära T i inflyttnings present från syster och hennes P!

söndag 15 maj 2011

Åh äntligen kväll...

Hej på er!

Har nu fått lite mat i magen efter en lååång dag i Kil, ett dop såå fint, alldeles intill Fryken! Vädret var på våran sida, barnen lekte och vi vuxna skrattade, pratade och hade det jätte trevligt!:) Syster hade gjort såå fina bakverk, allt i babyrosa:)

Har lite jag måste fixa så jag skall avsluta nu, får berätta mer i morgon kära ni! Men allt jätte bra här!!!

Hinner vi så skall vi titta på PS I love you på tv 4:a, jätte bra! Ha en fortsatt bra kväll alla:) Kramizar till er från mig på Tallbacka