lördag 30 juli 2011

Home sweet home!...

Hej igen!

Vilken helt underbar dag/dagar det har varit, bara älskar det här! Bara kliva upp, öppna ytterdörren, inta en en go frukost på trappen med gubbe och ungar, känna en lätt vind så varm! De ä medicin de!!!
Käre T och Elias har fixat och dolat på hemmafronten idag. Jag tog med mig Engla och lillen åkte in till Årjäng för att handla till kalaset här i morgon, Elias skall ha grabbkalas med lite tävlingar och lekar! Elias har bestämt att de skall ha hemmagjord pizza, jordgubbs tårta och kladdkaka med grädde, så självklart skall de få det! Vad gör man inte...!:)
Lördagar för mig är lite av egentid (ibland) då är Secondhanden butiken öppen här, då måste man ju bara springa in, hittade ett fönster idag med gammalt glas i, kanon skick, självklart fick det följa med oss hem:) Ställde det för tillfället i rabatten som ett litet pynt, skall få stå där tills jag kommer på vart jag skall ha det; hm!?
Har idag haft jätte mycket kunder i loppisen, har sålt gräddkannor, kaffekannor, ljusstakar, glasburkar, gammal motorcykel mössa i skinn, marshall hållare, servett hållare, tavlor, gamla plåtburkar, ramar jaa såå mycket har sålts, TACK! Igår gick även det gammla skåpet där jag har förvarat allt glas och div. skall tömma det i morgon så kunden kan få hämta det!

På eftermiddagen klippte jag gräsmattan, men herregud va stor den ääärrrr, blev inte helt färdig, får nog ta ett samtal med min andra hälft om ett ev inköp av en åkbar klippare kanske!
Barnen sprang nakna och hade vattenkrig, de skrek och skrattade så jag tror de var helt slut nu när kvällen kom!
När vi var nästan klara här hemma så packade vi badväskan och gjorde i ordning en fikakorg så åkte vi till en jätte mysig badställe och tvättade håret och badade, sen satt vi på berget och smaskade chips och drack dricka och tittade på solnedgången!:) Åh va mysigt, åh va mysigt sa barnen flera gånger, säger bara de, va lite som behövs!:) De var mysigt, får hålla med!:) När barnen hade hoppat i sina pyjamasar respektive nattlinne så åkte vi på "älgsaffari", vi såg två stycken, barnen älskar de, de blir som fiolsträngar av spänningen!:)

I morgon håller Tallbacka´s Loppis öppet från 12.00, varmt välkomna!:)

Nu skall jag och gubben i huset gå och knyta oss, en lång dag i morgon!:))

Natti natti på er alla, så kanke vi ses i morgon på min loppis!? Kramiz Johanna på Tallbacka

Semester firare!...

God helg på er!

Ni som tänkt er ut på Loppis runda, så är Tallbacka´s Loppis öppet idag från 13.00 och hela dagen! Välkomna!

Ne nu skall vi bege oss ut i solen och feja, mycket "kuligheter" som skall grejas med här hemma!

Ha en trevlig dag allihopa så kanske vi ses eller hörs, bamse kramizar till er från mig på Tallbacka!:))

onsdag 27 juli 2011

Åh soool och värme!:)

Hej alla sool älskare liksom jag!:)

Kan bara säga att jag kommer nog ligga lite på latsidan nu under semestern med bloggandet, vill bara vara, ha semester! Bara tillbringa all min tid med min älskade och mina skatter, mina underbara ungar, sen kanske greja lite på hemma fronten både inomhus och utomhus, älskar ju att dola som ni nog redan vet!?:)!!!
I dag har kära T börjat med "hålet" till våran stolpe som T fick utav mig som en liten bröllops present! Det står Tallbacka Andersson på den! Hoppas på att det blir klart i morgon!?
Morgondagen kommer att bestå av soool och baaaad hela dagen med simskola på em, sen blir det grillkväll på "solsidan"! Himla mysigt! Alltså ingen loppis i morgon! Men på Fredag! Välkomna då!:)

Natti natti till alla, kramiz Johanna på Tallbacka

tisdag 26 juli 2011

Semester precis som det skall va!:)

Hej allihopa!

Vaknade av att tre gull ungar kommer upp med nybryggt kaffe, yogurth, smörgåsar och det bästa, tidningen!:) Elias min skrutt var redan ombytt och klar, Engla loppan kom i nattlinne och hade nattofsen i håret på svaj och ögon som små streck:) Julius hade Eliases fotbolls tröja på sig och en kliss blöt blöja som nästan hängde vid knäna, LYCKA ELLER VAD!? Finns inget i hela världen som är så underbart som barnen, och en sån här grej som de gjorde, wow!!!:))

När T och Engla åkte på simskolan, så fixade och trixade vi i loppisen jag, Elias och Julius, våran första kund var en gammal arbetskamrat från Gustavsfors ( menade inte nu att kunden var gammal!) vi han tom att åka på en liten loppis runda till Mon, köpte en söt liten ram och barnen köpte sig " hemliga paket "!

Under em och kvällen har vi varit på fotbolls träning, sen åkte vi till " Badbarna ", många utav barnen kom!
Påväg hem svängde vi in på en ny loppis i Breviken, 6 km ifrån där vi bor. Engla köpte sig jätte fina läder stövlar med en svart 2 cm hög svart träklack (snygga!), Elias köpte sig en bondgård i trä och lillen köpte sig en bondgård i plast, alla jätte nöjda!:)

I morgon skall vi på em till "Hagen", där bor släktingar till min man, "gubben" i huset där har fyllt 60 år, så vi skall fira honom! De har ett nybyggt hus även dom, jätte fint, de har många klarröda detaljer såsom dörrar, markiser, krukor mm! Jätte fint!!!

I morgon är Tallbacka´s Loppis öppen ifrån 10.00-15.00, kannan är varm och järnet är varmt! Hjärtligt välkomna

Kramizar till er i Väst och till alla ni andra, tänker på er mycket! MVH/ Johanna på Tallbacka

måndag 25 juli 2011

Semesteeeer!:)

Go kväll!

Vill börja med att ge ALLA i Väst styrke kramar från oss!!! Stötta och va rädda om er/varann!
I dag har jag plockat mycket i loppisen, ställt i ordning och dolat! Har haft en del kunder trots vädret! Här sooooov vi länge, avnjöt en go frukost, påklädnad och fixing, å klockan 13.10 for kära T och lilla Engla på simskolan, hade varit kallt men de gick bra ändå sa Engla, goa unge!
I kväll har vi varit på " byggdis " = byggdetur!:) vi for till Holmerudsfors för att köpa glass men de var stängt, till sist bestämde barnen att vi skulle åka till OK/Q8 i Årjäng och köpa mjukglass och så fick det bli!
Avslutade kvällen på Högerud hos min mor och far, vi tittade på Lotta på Liseberg och små pratade lite skit vettni!:))
När vi kom hem hade vi 4 älgar på våran gård! Uh nu ä de påväg igen, fyy fasen jag är livrädd för dessa bamse stora djur, om de ändå kunde hålla sig i skogen där de hör hemma!:)

Nu sover våra gryn och gubben i huset har gjort kvällsmat, te och färska frallor som svärmor hade med sig ifrån västkusten  till oss, tusen tack!:) Barnen fick pysselgrejer som de älskar och lillen fick en liten blå plaststol som han bestämt skulle ha i lekstugan!

I morgon är Tallbacka´s Loppis öppen från 12.00-17.00 med kaffe och våffla, jätte välkomna! Sen blir det fotbolls träning som startar nu inför hösten, hm? Jaa ni hörde och fattade rätt, hösten!:(

Go kväll och sussa gott, kramiz Johanna på Tallbacka

söndag 24 juli 2011

Klafs klafs i blötan!

Loppis dag!

I morgon är Tallbacka´s Loppis öppet från 13.00-19.00, hjärtligt välkomna!

Hade loppis idag på hembyggs gården i Årjäng, många goa, snälla och jätte mysiga kunder kom trots att man kunde tro att himlen faktiskt var påväg att tappa sitt fäste däruppe, herregud va blött de var!:) Jag var genom kall på fötter och ben, sitter nu hemma med Lundhags ullfrotte strumpor och försöker få blodet flytande igen!:))
Handlade själv en jätte fin matta till Juliuses rum, och en spetsig rund brödduk, passade mig perfekt i smaken!
Barnen köpte ju självklart mycket "bråte" som lilla jag tycker mycket om, hm!!!?:) NE! Men men...älskade ungar!!!:))

Tack till de goa damerna inne på hembyggd gårdens kaffe servering för jätte goda bakverk, ni vet jag frossar ordentligt 1 gång om året och det är på erat "Kaffe rep"!:) Kommer alltid ihåg, för det är ju Söndagen i fruntimmers veckan, där har ju jag Johanna namsdag oxå, den 21:e!:) Tack för servicen när jag och min familj skulle åka! Kramiz till er!

Styrke kramar till er där i Väst, ni finns i våra tankar mest hela tiden, vilket HE ni har! Önskar att det fanns något man kunde göra! Men som jag säger va rädda om er, varann och stötta!

Ne, nu skall det bli bädden även här, åh ni, i morgon är min FÖRSTA semester dag!!! Yippie. Då skall jag förvandla regn till soool och värme, hm undrar om de går!? Får drömma!:)

Natti natti, från mig på Tallbacka