lördag 16 april 2011

Solen...äntligen!

Vädret, åh va underbart!

I dag har mor och far i huset jobbat, så farmor har fått vara jour havande förälder!
Vid hemkomsten bryggde jag i ordning en kaffe kanna och dukade upp lite lätt för min mor och far skulle oxå komma på en eftermiddags fika i solen.
När vi fikat färdigt så gick vi ut och lastade av lite grejer som skulle till min loppis, sen fixade jag till det i stallet och tog in mina pållar för kvällen. Min häst heter Bertil och Englas är en liten mini shetlands ponny, hon heter Bella och är brun och vit, jätte söt såå liten!
Vi har även 4 Afrikanska dvärggetter som heter Loke, Johannes, Lova och lille Erik Vilje, barnen älskar dessa små busar.
I morgon blir golvet lagt i badrummet och i dag blev det färdig kaklat i tvättstugan över tvättbänken, jag valde vita små plattor med mörkbrun fog, tyckte det passade bra till den mörka bänkskivan och den vita porslins hon. Tänkte att jag skulle få toaletten klar till påsk, kanske? Hoppas:) Ni känner ju mig, en del av er i allafall!?
I morgon skall jag ta mig en grejar dag ute om det blir fint väder annars får jag pyssla inne, finns alltid något som man kan ändra om vettni!:)

Nu skall jag och mina små ta kvällen, får bli lite smågott till filmen som lilla ensamma jag skall se, jag hoppas alla har haft en lika bra dag som jag!? Det hoppas jag! Pappa T jobbar sent, usch för det!!!

Bamse kramar till er från mig! Vi ses och hörs i morgon

fredag 15 april 2011

Åh kära mysiga Fredags kväll...

Hej alla goa, glada inrednings entusiaster!:)

Välkommna in på min blogg ung, gammal, lång, smal, tjock och totalt inredningsgalen nästan tokigt galen... Ne då så illa är det inte men nästan, menar nog att alla är såå välkommna in och titta på sidan, tog i lite kanske, hi hi!:)
Tack för alla kommentarer som jag fått, blir jätte glad av det ska ni vetaoch ännu mer inspirerad!
Måste bara berätta att idag har jag varit och hämtat världens gulligaste, coolaste och mest underbara cykel ni kan tänka er, ja ni läste rätt, en cykel. Det är en Monark "Cup cake" cykel i ljuvaste rosa och gult, receptet på sadeln och en vit rotting korg på styret, jag är helt förälskad i den!!! Har skyltat med den på jobbet i en monter, blev såå gulligt. Jag ställde tapet bobiner i korgen från Bohem´e i rosa och gul prickigt och en rosa blommig bobin, blev sött som bara den. Cykeln finns att köpa på KA fritid i Årjäng. Och har ni vägarna förbi butiken så måste ni bara titta på läckerheten helt klart!:)
I dag åkte syster yster och lilla S hem igen, såå tråkigt tycker, uh goa unge men vi ses snart igen!
Nu har jag och Julius tittat på Talang och koosat oss med lite chips och gotteri, vi är nämligen ensamma ikväll!
Lille J skall få krypa till kojs nu och jag skall ta Vakkre hjem och en stor te kopp framför tvn!

Ta det med ro nu alla och var snälla...:) Trevlig kväll! Kramizar Johanna på Tallbacka

torsdag 14 april 2011

Guldkväll?

Hej alla hockey entusiaster!

Åh när jag kom hem var den nya soffan på plats och alla markiser uppe och utfällda, det blev jätte fint, lite herrgårds inspirerat precis som jag vill ha det på utsidan, och soffan blev perfekt!:)
Maten var klar och framdukad eftersom vi alla skulle se på hockey, käre T har varit ledig idag. Svärmor och T hade putsat resten av de 17 fönster som var kvar, hur gulliga är dom!!!? När hon kom i förmiddags hade hon plockat blåsippor till oss, såå söta de va!
Nu har vi bokat hotell i Göteborg, vi ska åka alla i familjen och kooza oss, shoppa, äta och bara umgås! Farmor, mormor och morfar får bli djur och husvakter! Ni vet, vi har ju fri bil och bensin!!!:) Hi hi

Nu skall vi kooza oss framför tvn och heja på Färjestad!!!

Tänkte jag skulle visa lite bilder på soffan och  markiserna:)


Blåsipporna




Hockeyfans!



Kramizar till er från mig! Johanna på Tallbacka

onsdag 13 april 2011

Mys och fika dag...

hej alla glada...

Dagen började med musiklekis klockan 9, idag var det påskfest, barnen fick påskbrev, kycklingar, bulle och festis, sen bar det av till Årjäng för att träffa syster yster och goa S, vi fikade hos mor och far först och sen begav vi oss ut på lite shopping i ruskvädret, barnen köpte sig gammeldagsa godisstrutar på Jolins home som lite tidsfördriv och sen avslutade vi på Broms café med kulglass, åh dom hade guld nougat och kaffe latte glass fatta hur goda de var!!!
På eftermiddagen hade jag träff med en kund, vi tittade, disskuterade och bestämde att vi skulle träffas för att mäta och dyl. Nöjda var vi båda:)
I morgon mina vänner kommer markis mannen och sätter upp markiserna, och även den nya soffan från EM kommer, åh jag är såå spänd på alltihopa!!!:) Vilken dag vettni, men jag får se härligheterna i morgon när jag kommer hem från jobbet.
Har fixat och tricksat till det på Englas rum med skåpet, tyckte det blev gulligt, Engla blev jätte nöjd och det är ju huvudsaken! Visar några bilder.
Nu skall jag och älskade T bära ut den gammla soffan, den skall jag ev sälja i min loppis men är det någon som vill ha den så får dom gärna FÅ den! Tar ju lite plats...

Nu får vi alla hoppas på bättre väder, ha en fortsatt go kväll alla, kramizar Johanna på tallbacka






tisdag 12 april 2011

Ledigt... men soolen var är du?

Vaknade idag vid 7 tiden, då hade redan käre T jobbat i många timmar, uh så TRÖTT jag skulle va! Store lille Elias hade kommit på morgonkvisten och krypit ner hos mig, de stora kan allt bli små dom oxå ibland när ingen ser!:)
Sen väckte jag Elias och vi smög upp försiktigt sedan väckte vi Engla tyst för att inte väcka lilleman, hade tänkt köra mina stora hjärtan till bussen.
När Julius hade vaknat, skyndade vi oss att baka Scones, käre T skulle strax komma ifrån jobbet!:) Sen ringde syster yster och berättade att hon skulle komma hem och hälsa på, och lilla goa S! Längtar såå efter att få träffa dem! I morgon bestämde vi att det blir fika, shopping och umgänge till fullo!:)
På förmiddagen ringde vi och bjöd hit älskade mor och far på blåbärspaj, tror det blev någon slags tanke överförning just då, för när de kom hade mamma oxå gjort paj och marsansås, gulligt! I det här huset älskar vi nämligen blåbärspaj!
Nu är strax Englas skåp färdigt för "installation" på flickrummet, kommer visa er för/efter bilder.
Visar bilder från vårat badrum idag!

I dag har jag även bestämt mig för, att en viss procent av pengarna som jag får in på Tallbackas Loppis skall gå till BRIS! Känner mig nöjd med det beslutet! Kommer meddela via bloggen när jag öppnar, men hoppas på en fin, varm Fredag kväll, när folk har slutat jobbet och vill åka någonstans och ta sig en liten fika! (Kanske)

Nu skall det ätas kvällsmat och pyjamas skall sättas på! Sen hockey på 4:an, heja Färjestad!!!

 Julius med sina Scones


Badkar i gjutjärn, tungt!!!




Tidningskorg, Stuket:)

Skåp, Svedbergs

Ha nu alla en bra kväll, kramizar Johanna på Tallbacka

måndag 11 april 2011

Rena fönster...

Go kväll på er!

Vår/sommar värme finns det något bättre?
Alla såå glada, positiva och alla pratar på ny energi...tänk så lite som egentligen behövs, hm!?
Idag har farmor passat lillen tills pappa T kom hem, T jobbar korta pass denna vecka, gott det för nu är ju jag ledig i nästan 2 hela dagar, ev inrednings shopping med en kund inbokat på onsdag eftermiddag. Elias och Engla körde jag in till Årjäng idag eftersom Elias har bad på Måndag mornar och kan därför inte åka buss, blev en lång dag! Men vad gör man inte...
Men idag vettni när jag kom hem från jobbet trött och sliten upptäcker jag att jag har enormt rena fönster i köket, vet ni vad? Då har min kära svärmor och min käreste putsat fönstrena!!! Tusen tusen TACK! Det är verkligen det värsta jag gör, för dom blir randiga åt alla håll och kanter när jag försöker, fyy!
Tänkte idag visa lite bilder från Våran hall, inte eran när ni kommer och hälsar på, utan då får Ni självklart ta den fina ingången!:)

Ne nu mina kära, skall jag greppa penseln och göra färdigt skåpet i Englas rum, skall bara natta min andra hälvt som strax skall upp igen!:) De tre små grynen sover sen en stund, tänkte härom dagen, tänk att få va barn på nytt bara för en dag, då skulle jag nog kooza och sitta i knät på min mamma eller busa, mysigt!:)

Va rädd om er alla bloggare och alla ni andra, så hörs vi i morgon, kramizar Johanna på Tallbacka


                                               
                                  Loppis fynd, färg och nytt tyg!  
Miljögården skåp, blått blev vitt!:)

Barnen varsin korg!

Varsin krok till ryggan!

Paraply ställ?

söndag 10 april 2011

God dagens...

Helg stök...

Brädor, spån, spik, ungar och leksaker lite överallt idag, här grejas det både på inne och ute fronten, någon grejar på den blivande toaletten, älskade T håller på ute med vedkapan och jag kastar om i barnens rum, känns som det kan bli bra men oj oj...:)
Ska i kväll måla ett skåp som har stått ute på "lon", det skall Engla få ha på sitt rum, det är efter T:s pappas pojk rum, lite vit färg och nya knoppar på luckorna så kan det nog bli jätte gulligt. Har tänkt att ha söta boxar, korgar eller lådor, vet inte riktigt vad som passar in, det måste ha en funktion och fylla leksaker, böcker och dyl. Kanske får jag ta tiden till hjälp, men ni vet, det ska vara klart på nolltid hos mig!:)
Nu ska jag strax gå ut och greja i loppisen, kommer inte längre inne idag, skall istället bära ut lite saker som skall dit, ska bara ta mig en kopp kaffe innan jag börjar...
Har ni känt på den underbara värmen som är ute? Den liksom är helt ljuv och len...
Elias och Engla åker rollerblades vid skolan och dit har de två små fått cykla, hm!!!(hönan Agda talar!) Och lille Julius hjälper pappa T med veden, de ä "ungt" säger Julius, han menar att "det är tungt", goa unge!:)

Nu har vi fejat färdigt för idag, krattat, eldat skräp och löv, fikat utanför blivande loppisen, åh vilken härlig dag det varit!
Strax Söndagsfilmen, får bänka sig framför tvn.Inga bilder tagna, kanske i morgon?
Önskar alla en fortsatt trevlig kväll, kramizar Johanna på Tallbacka