fredag 14 oktober 2011

Kära svärmor!...

Trevlig fredag på er alla nära & kära!

Idag kom min kära svärmor och putsade mina fönster, som ni vet så avskyr ja detta "måste", bor man på landet och nära en grusväg och åkrar så måste de tas ganska ofta, damm, flugskit och massa annat bös! Herregud ni ska bara veta hur de såg ut! Har nu övervåningen kvar, den skall jag och gubben i huset försöka fixa i morgon, såå gött när de är gjort1 Sen kan Adventsstjärnor och stakar komma upp när lusten faller på!:) (love it) Efter lunch kom älskade mor & far med eftermiddags fika, såå goa och snälla alla är!!!!!! Tack såå mycket, uppskattar verkligen allt!
Har även fått två stora inredningsprojekt, förfrågningar, om jag är villig, åh självklart skall jag lägga ner min själ i detta när jag kommer tillbaks efter "ledigheten" det var det min chef som ringde nu ikväll och berättade, de hade varit inne på jobbet och frågat efter mig, då måste man ju bara sträcka på sig!!!!!!! Jätte gla!

Nu har far och barn fixat djuren och jag har grejat lite med maten till våran Fredagsmys kväll!
 Hoppsan ni, nu kom det en älg springande förbi fönstret, här får man inte bli förvånad, trodde att de knäppt dessa stora  bamse varelser, såå jäkla rädd vettni, nä de har säkert stått och gömt sig bakom nåt jäkla träd och klarat sig undan!!!! men sen kliver de fram och skrämer skiten ur mig!!!!!:) Brake brake, nu får jag lugna mig, kan ju inte brusa upp över en sådan bagatell!

Nu väntas mat, kooz, godis, skratt och en massa umgänge! Åh självklart Idol, min favo är Molly, såååååå jäkla duktig, snyggast är Denise! Förresten jag blev jätte nöjd i håret, mörkbrun/svart och kort klippt! Tack kära syster för ett gott jobb, jag är en krävande kund, ställer en del krav, stackars syster yster!

Vill önska alla mina/våra vänner, läsare, tittare, bloggare osv en mycket trevlig helg!

Svärmor har fått en hjälpreda, inte bara positivt!?

Blir såå fint, duktiga ni är!

Min "bonne" har fått sin flock efter sig!:) På rymmen?

Busiga getter som har gått igenom sin inhängnad, äter allt!

Johanna

torsdag 13 oktober 2011

Höstdag & kallt!...

Go förmiddag på sig!

Usch och fyy för förkylningar, allt blir såå jobbigt, men skall baka lite med barnen idag och bjuda hit mormor och morfar på fm fika! Har varit i stallet och släppt ut pållen och jag kan meddela er det att det är kallt ute, termometern här har soppatorsk på batteridelen!:) Får inhandla nya. Käre T är på möte med Nobina i Sunne idag! 
Alla jägare vilken tur de har, tänk att få vara ute hela dagarna i detta helt underbara väder, vilken medicin vettni!!! 
I kväll har Elias innebandy match mot -01 killarna, får se hur han känner sig, grabben har tendenser att bli tät och har fortfarande krupp, trots sin ålder, får vara lite försiktig! 

Ha en fortsatt bra Torsdag, åh ni gå ut och kooza er! 

Johanna 


onsdag 12 oktober 2011

Snörvel...

Hallojsan!

Jahaja då var det dax för höst förkylningen här på Tallbacka, tät i bihålorna, huvudvärk, snorig, ont i kroppen, jaa visst är det roligt!? Usch vill verkligen inte ha detta nu! I dag har jag varit på tandläkaren med både Engla och Julius, gott att få samma dag! Fin fina tänder! V fick lunch hos mor och far, så besökte vi Secondhanden, där köpte jag en rottingkorg med "öron" perfekt till olivträdet!:) Slalom hjälm till Engla och lite småsaker som förgyller shoppingen!
Nu sover lillen, Engla och jag tittar på Bonde söker fru, Elias är med far i huset och åker buss!

Jag och Engla har för oss lite bus när ingen annan är hemma... typ, äter smet, leker frisör, masserar varandra, fotvård, äter skräpmat, beställer kläder, tittar på bara tjejgrejer osv, pröva ni oxå, skit mysigt!:)

Engla leker fotograf!


Smile:))

Ha en go Onsdags kväll, kramiz Johanna på Tallbacka

Johanna

tisdag 11 oktober 2011

Blivande höstskrud!

Go dag!

Härlig dag, nu packas det för bad i simhallen, men först...skall jag fixa frissen, skall njuta hos syster yster alldeles alena, de är ju såå koosligt! Sen blir det en bit pizza innan bassängkanten!
Visar er några bilder ifrån den numera grå/gröna trädgården, jag tycker om den, den ser så lugn och harmonisk ut, vila kanske!? Tokiga tankar man har:)) Ja ja sån jag är!:)




Nya grindarna till "eran antre" våra vänner, de skall vitmålas till våren!


Ha en bra dag alla! Kramiz på er

Johanna

måndag 10 oktober 2011

Semester dag!:)

God dagens på er!

Kalasväder, i like it soo, precis så här skall en fin höst dag vara! Goa, ganska glae ungar, trots gårdagens sorgebesked, har det varit en jätte mysig dag här, började med en go frukost innan far i huset skulle inta ratten till sitt jobb, kusin vitamin övernattade (tror de slog igen sina små blå vid tolv tiden inatt), och sen åkte kläderna på, det skulle fejas ute, jag grejade i stallet och alla barnen + lånebarn, de snickrade något slags tak till getterna, snälla och rediga vettni!:) När vi var klara ute smet jag in före och fixade lunchen och överraskade med ett"aftaval"= eftermiddags fika, jag gjorde en äppelpaj! När alla barnen kom in kände jag på doften att de hade gosat med getterna, så det var bara att inta badkaret och en massa duschcreme på knopp och kropp, en bock avger en ganska så häftig doft, speciellt om geten är brunstig, den sätter sig i allt!
Nu har kusin åkt hem, och vi har matat våra djur för natten, här skall vi skall inta en kvällsmacka och varm choklad, ser ut att bli en kall natt!? Himlen är alldeles klarblå här och månen lyser jätte skarpt! Mysigt d, gubben saknas bara!:) Guldklimparna har jag ju redan runt mig!:)
I morgon hörrni, då ryker håret mina vänner! Jo de skall d, min hårkvalite är för tillfället inget vidare, har tappat massor utav hår, så jag får börja på ny kula med utväxte!:) Tycker Denise i Idol är såå super snygg, får bli något liknande, fast inte ljus utan jag skall bli mörkbrun/choklad i färgen. Sen blir det badhuset med barnen och pizzerian till mat, brukar göra sånt på loven!

Nya Isabellas, får bli kvällens kvällslektyr!!!

Nya hyllan på Englas rum, gammal skolplansch med Februari månad

Englas nya sängkläder, det stod verkligen Engla på dessa!

Rosarandig flanell pyjamas på Englas Maileg kanin, bor på nattduks bordet!

Juliuses Maileg kanin, bor på pallen vid hans säng, köpt på Jolins Home

Juliuses mindre Maileg i blå/vit randig flanell pyjamas, jag älskar verkligen dessa varelser!


Ha en fortsatt go kväll alla där ute i vida världen!:) Kramiz från mig på Tallbacka

Johanna

söndag 9 oktober 2011

Sorgens dag här på Tallbacka:(

Snyft och hej!

Jaa idag fick lilla älskade Bella lämna jordelivet, uh såå jobbigt men vad ska man göra, vi kan ju inte trolla fast man önskar att man kuunde med allt!!!! Lilla Bella var Englas mini shetlands ponny, en vit/brun liten ponnytjej, med humöret på topp fast sina hemska ben och hovar efter många fångattacker under sommar och höst, man måste ju helt enkelt se logiskt för hennes skulla all smärta hon har haft, fast man blir ju såååå mjäkig!!!!!! Engla och Elias så ledsna! Stackars små hjärtan!!!! Mycket pyssel och tröst får det bli, tur man har tagit lite ledigt! Ikväll efter vi hade berättat, och barnen hade funnit sig något sådär, började de rita teckningar och dola, vilket bra sätt att kunna utrycka sig, kanske de man skall göra, rita!? Vi promenerade ut till stallet till Bertil som stod och tittade runt knuten för att kanske kunde få syn på sin vän, men...vad skall han tro? Vi borstade, matade, pratade och helt enkelt kelade, de älskar han! Vi tände en lyckta på utsidan för Bella och sen sätte barnen upp sina bilder i Bellas box! Såå fina!!!
Tack snälla D för all service idag, du vet att såna som du växer inte på träd!!!

Nu blir det kooz med barn och gubbe!:) Ha en fortsatt go Söndag kväll

Natti natti, kramiz från mig på Tallbacka

Elias och Bella vintern -10

Bella och Elias på¨språngmarsch!:)

Engla i pose, skit unge där!:)


Johanna