lördag 27 augusti 2011

Klibbigt eller vad?...

God dagens på er alla!:)

Herregud vad varmt det är! Inomhus blir allt helt fuktigt, inget torkar och usch det luktar unket av allt tycker jag! Skall tända i köksspisen nu till kvällen så det får bli lite torrare luft, mycket mysfaktor oxå, eller hur!?

 Här i huset är det lugnt, gubben är och gratulerar/avtackar en kollega som har slutat, Julius sover, Elias har en kompis här och Engla hjärtat målar, ja själv har jobbat och nu har jag gjort i ordning en gammal märkessköld, en sån man sätter fast simmärken, pins och dyl. Jag köpte ett vit/rosa randigt tyg och har skjutit fast de med en häftpistol, gick kanon fint, såna sköldar tycker jag är urfula, speciellt till en liten tjej, men den här blev kanonfin!:)

Käre T har idag nästan gjort färdigt trappen inne, den skall färdigstrykas en gång till se ni...är det nästan klart inomhus, sen är det bara lite småsaker kvar på övre toaletten och í tvättstugan, sååå gööööttt vettni! Inväntar en vvs kille som skall greja allt med vattnet där och lite ihopkopplingar! Sådana jobb är ju inget roliga, eller hur!? Inte heller maskeringen till trappen, tråkigt så man håller på att "krevera"!:)

Skall gå ut i loppisen nu och ställa i ordning lite, sålde många lampskärmar, takkrona, ljusstake en stor, ett bord och lite små ting igår, får justera om lite!:)

Ha en fortsatt trevlig Lördag alla där ute i stora vida världen, kramizar till er från mig på Tallbacka!




Trappens utseende före!




Trappens utseende efter, lite skillnad!!!
Något större, hm!?

Märkesskölden (jätte dålig bild!)  




Åh ni, va rädda om er och varann!



fredag 26 augusti 2011

Sköna Fredag!...

Trevlig helg!

Grejats hela dagen, därför inte haft tid över till er förrän nu!:)
Hoppas att alla mina nära och kära, läsare och alla bloggare haft en lika bra dag som jag!? Hoppas på de!!!
Nu skall vi inta sängen här, barnen sover sen länge, i morgon skall jag jobba så de är bäst att knyta sig så man orkar upp!:) Ni vet jag, nattuggla delux som jag är men sååååå trött på morgonen! Usch tycker inte om att gå upp!

Önskar alla en go natt så ses vi eller så kanske vi hörs!? Kramizar till er från mig på Tallbacka!:))

torsdag 25 augusti 2011

Strax helg!

Go kvällen på sig!

Grejing, fejing, dolande, pyntande och ändringar både här hemma, på jobbet och hos många andra, tror och verkar som folkens har fått ny energi efter sina ledigheter, jag är helt fullproppad med den varan, häftig känsla, eller så helt enkelt älskar jag/man de man gör eller håller på med! kan de va så tro, tror de!:)

I dag har jag varit på besök på Jolins Home, såå möe fint vettni, har ni inte varit i butiken så måste ni ju bara titta in på hennes nätbutik, de gör du här ovan! Vi samlar på porslin från Green gate, är så glad i deras koncept, stil, form och färg, väldigt glad i Ib Laursen oxå självfallet!:) Men idag vettni blev det ingen kopp, mugg, arsette utan ett våningsfat i två höjder, blev helt käääär!
Fick sin plats på vårat köksbord där accentfärgen går i lite rött! Visar bilder för er här nedan!!!:))
Hittade även födelsedagspresenten till lillemannen, en stor Maileg kanin, har önskat den till lillen från mormor och morfar, bra va!?

När vi var på Gotland fick jag tag på en gammeldags radio, typ en Roberts radio fast inte så dyr, jätte fin i creme färg! Den fick pryda den lilla gamla frukostvagnen!

Ne nu skall far och jag ta oss en tekopp och en kvällsmacka!

Åh ni! Tallbacka´s Loppis är öppen hela helgen från 11.00 tills folkens är nöjda! Hjärtligt välkomna! 


Våningsfatet från Green gate!

Nya tyget på köksoffan, skall ha tag i ett kadett randigt även dit, men detta får duga sålänge!:)

Typ en Roberts radio, fin va?


Ha alla en go kväll kramiz Johanna på Tallbacka

onsdag 24 augusti 2011

Lite färgförändring i köksdelen!?:)

Go förmiddag alla!

Som jag sa så skulle jag ju krypa ner i bädden igen efter att ha skickat mina stora gryn med bussen men... precis när jag tar första trappsteget upp till övervåningen hör jag hur en dörr öppnas och små fotsteg närmar sig...de va lille Julius som var färdigsövd!:) Jaa då vet ni vad...:)
Vi sätte oss framför tvn under en filt, Julius tittade och jag tog med mig datorn, har nämligen tänkt att jag skall lägga till en liten accent färg i köksdelen och jag har beslutat RÖTT!  Va tror ni? Nu när det blir lite mörkare tider och helt andra färger som är på ingång!?:)
Köpte i Strömstad kadettrandiga dukar till vårat köksbord ifrån Bruka Design, röd/vit randiga, blev jätte glad i dem! Tog även fram en ny röd/vit kökshanduk från Lexington, de passade jätte bra ihop!
Visar bilder i morgon, dåligt med tid ni vet!:)

Ha en fortsatt bra dag, nu skall jag på " Home " besök! Kramiz Johanna på Tallbacka


Bruka design!

2 stycken bredvid varandra!

Älskar Lexington, stoppar in det lite här och var när plånboken tillåter!:)

tisdag 23 augusti 2011

Trevliga människor och äppelpaj!:)

Hej på er!

Då var arbetsdagen avslutad och även kvällen är över, har haft släktingar här på min mans sida från England på besök vi drack kaffe, saft och fikade äppelpaj som mina hjärtan hade gjort, världens mysigaste barn och så mysig mamma i familjen, känns som vi har känt varandra jätte länge, härligt med sådana möten! Vi fick presentkort på Noll54 i bröllopspresent utav dem, tusen tack! Vi skall ju köpa 2 stycken Tolix pallar till våran köksö, så det var perfekt att få!:)
De berättade för oss hur skolgången i England är och hur den fungerar, ja säger bara d, här har vi det något SLAPPARE kan jag meddela er, deras nya rektor bestämde att det inte skulle vara korta kjolar längre utan nu skulle den nya kjolen vara 7.5 cm uppanför knät, inga smycken, inget smink, håret uppsatt, vita sockor som skall gå till fotknölen, fel färg på strumpan och det blir kvarsittning! Shitt vettni! Lite skillnad...Men såå goa töser!

I morgon är jag och lilleman lediga då skall vi ligga och dra oss länge, skall upp tidigt visserligen för att skicka de stora till skolbussen men sen hämtar jag tidningen och kryper ner igen, tyst och lugnt är de kanske( förhoppningsvis! )!?:)
Käre T börjar tidigt och kommer strax hem igen!:)
På eftermiddagen skall jag ut på ett nystartat jobb, ett nytt hus här i kommunen, jag skall titta på färg och tapeter den här gången, vad, hur, färg, form, helhet, stil och känsla! Såå kul!!!

Ne nu skall det bli sängen för oss stora oxå, natti natti så hörs vi i morgon! Kramiz från mig på Tallbacka

Tallbacka´s Loppis är öppen från 18.00, jätte välkomna!

söndag 21 augusti 2011

Vilodag delux!...

Go kvällen!

Sitter nu i soffan med nästan ALLA mina hjärtan, lille Julius har knytit sig och sussar så sött, strax skall de två stora oxå få knyta sig men först lite " dagenföreskolstartsplaneringstajm "vi skall packa ryggan och  plocka fram de nya kläderna som de har inhandlat sig!:) Lilla Engla skall börja1:an i morgon så hon är spänd som en fiolsträng! Uh va fort tiden går, bäst att hålla i den!!!:) Elias börjar 3:an så han får gå själv, stor och redig kille!

Är lite, neej nu ljög ja, jag är väldigt seg i dag, var på 40-års kalas igår, JÄTTE trevligt och kanon roligt var det, tack S och hennes M för en jätte trevlig tillställning!!!:) Blandat med folk, både gamla och nya ansikten!:)
Nu har vi ätit varma smörgåsar och tänt ljus, skall fortsätta lata oss resten utav kvällen, skall se Söndagsfilmen som börjar 21.00 sen får det bli sängen, ny dag i morgon vettni!

Ha nu en fortsatt bra kväll mina läsare och alla andra, kramizar till er från mig på Tallbacka