fredag 19 augusti 2011

Fredags mys!

Hallojs!

Klockan 04.30 ringde klockan för käre T och Elias, Elias hade nämligen bestämt sig för att gå upp tidigt och följa med i bussen, goa unge! Vi andra sussade vidare innan klockan ringde för oss oxå.
Sista arbetsadagen innan helg och lite ledighet!
Innan arbetsdagen var slut kom mina älskade in i butiken för att säga hej, ingen blev gladare än jag!!!:) T och barnen skulle överraska med något gott till fredags mys, det blev marinerad skinksnitzel och hemma gjorda klyft potatisar, jätte gott! Tack och jätte mysigt!

I morgon skall vi till Nobina i Karlstad på familjedag, Nobina fyller 100 år och skall fira med öppet hus, med gamla bussar, hoppborgar, clowner och mycket annat! Börjar inte förrän 13.00 så jag hade tänkt ta mig en runda på stan med lite shopping:)) Skall nämligen på 40- års kalas i morgon kväll så jag skall försöka hitta någon ny överdel, och nåt fint till gubben min!:) Var i Strömstad med minstingen, syster yster den mindre och mor & far i Onsdags och då inhandlade jag mig nya bruna Converse kängor, skit snygga!!!:), de skall jag ha!

Nu skall vi fortsätta titta på Ice age 2 och kooza oss alla! Käka lite gotterier och dricka läskeblask!:)

Gungstolen som jag tagit in ifrån ladugården, målad i sits och rygg, men har tyvär börjat flagna, den är ifrån slutet på 1800-talet! Vill därför intte röra den något!


Duvor i par ni vet!? Köpte dem på en loppis på Gotland, visst är de söta?

Fågelburen har nu fått sin plats här på skänken i vardags rummet!


Trevlig helg på er alla, kramizar från mig på Tallbacka

torsdag 18 augusti 2011

Äntligen!...

Hej igen på er alla!

Herregud vad länge sedan de var vi hade kontakt, men den som väntar...idag fixade telegubbarna färdigt telefonen så jag äntligen kunde babbla lite med alla runt omkring, känner att det bara bubblar ur mig och att jag vill skriva fortare än vad datorn hinner med!:) Kan bara säga att här var det ett riktigt ÅSKVÄDER, tog typ allt! Nån här i närheten sade att de inte hade upplevt ett sådant här oväder på 60 år, gode gud va hemskt!!!

Vet inte vad jag skall börja med att berätta, hm?
Har börjat jobbet efter en helt underbar semester som nog alla förstår som följer min blogg!:) Fru Andersson heter jag ju nu:)
Loppisen har gått jätte bra, såå kul! Har fortfarande öppet, meddelar er när! Planerar lite inför en liten julmarknad som jag och en vän har tänkt att ha närmare advent!:)
Har grejat en hel del på inne fronten, har energi till tusen:)) Har fått upp det gamla skåpet i köket, flyttat på det andra hörnskåpet, är jätte nöjd med resultatet!
Käre T har fått tillbaka målar lusten även han och har nu påbörjat grundning och målning av alla trappnoser, sen är det klaaart inomhus, bara små fix kvar i tvättstugan men inte något akut så de har vi bestämt att vi skall göra när lusten faller på!
Har även hunnit med att rensa och kastat gamla papper, kort, pärmar sånt som bara har tagit plats i förråden, nu skall det bli transparenta plast boxar i varenda hylla så man kan se vad som ligger i!:)) Stackars min käre, undar om han orkar sova på nätterna eller om han drömmer mardrömmar om våra dagsverken!?:)

Tänkte visa er lite kort på lite ändringar som jag har gjort inomhus!:)

Måste tyvärr avsluta här, får berätta mera i morgon, men känns jätte kul att var tillbaka igen!

Natti natti, kramiz Johanna på TallbackaLite justering och förändring i våran finhall!

Ny tygkruka!

Loppis fynd, lite vit lack så blev den som ny!:) Köpte lite dyrare ljus, långa och högblanka och sätte i den, tycker den är jätte fin! Eller hur?

Även detta ett fynd, rutan alltså, den har fått sin plats i våran finhall! 5:an betyder ju att vi är 5 i familjen, ser ut som den har kanat lite på sniskan när jag tittar på fotot!:)

Nya lampan, från Jolins Home!

Ett jätte gammalt skåp, som jag har målat vitt och sätt på lite spets på hyllkanterna, skåpet är ifrån mitten på 1800- talet!
Målade inte bakstyckena, det var skrivet med typ blyerts på alla brädor och kände då att jag ville behålla det så! Är nöjd!:)

Så här blev det när jag sänkte gardinstängerna, lampskärm från min loppis! ( Finns fler!)

Köket!