lördag 11 juni 2011

Välkommna hit!...

Hallå där och trevlig Pingstafton på er alla!

Här har det varit härliga prat stunder, möe skratt, glae människor, åh va härligt det ääääää!:) I kväll blev Tallbacka´s Loppis välbesökt trots regn och kylan, en hel del handel och mycket fika!
 Hade gjort i ordning inne i loppisen så man kunde sitta och kooza sig under en filt om det var någon som frös, tänt lite ljus här och där! Stämmningen var total!:) Tack ALLA som besöker!:)

I morgon öppnar Tallbacka´s Loppis kl. 14.00, varmt välkommna ska ni vara! Väder gudarna har förresten lovat bättre och varmare väder, hoppas att det stämmer!?:) Hade en temperatur på 11 grader här, åh de är ju hemskt nu när vi är i mitten an Juni! Vill ha vääärme!!!

Nu inväntar jag far i huset som strax kommer hem efter en lång arbetsdag, får väl göra lite våfflor utav det som blev över! Tycker han är värd det, hjärtat mitt!

Ha en fortsatt trevlig pingstafton, kramizar Johanna på Tallbacka, vi kanske ses?:)

Kvälls fika?:)...

I dag öppnar Tallbacka´s Loppis klockan 17.00 då är alla hjärtligt välkommna, ny som gammal, fika sugen eller loppis sugen, kom bara!:)
Mvh/ Johanna på Tallbacka, följ skyltarna från väg 172

torsdag 9 juni 2011

Regn, regn och åter regn!...

Hej i blötan!:)

1:a jobbar dagen efter 8 dagars ledighet, fatta såå gott med så lång ledighet, känns som det varit en riktig medicin injektion faktiskt!:)
Lika mycket att göra på jobbar fronten, å de är ju super bra, sätta griller i huvudet på folk som skall tapetsera, kakla, lägga nytt golv eller bara måla, får så mycket positiv energi när man kan hjälpa eller bara ge god service till många som är osäkra på sin stil, sina tankar eller känslan man har när man skall göra om där hemma!

När arbets dagen var slut åkte jag inom min kära kusin J och hans familj, tittade till deras nya kök, jätte fint och mycket praktiskt upplagt, bra jobbat! J fru hade gjort i ordning loppis saker till mig som jag tacksamt tog emot, prylarna har jag och kära T ställt fram och prismärkt nu i kväll! Allt måste vara klart tills på Lördag kväll då Tallbacka´s Loppis öppnar igen, kl 17.00 alla hjärtligt välkommna hit, nya som gamla besökare! Kaffe och våffla finns att köpa även då!:)

Nu skall jag och far i huset ta oss lite kvälls fika och kooza oss framför tvn innan vi skall krypa till kojs!:)
Natti natti på er och dröm söta drömmar! Kramizar från mig på Tallbacka

onsdag 8 juni 2011

Fyndar dag!:)...

Go kvällen på er!

Åh j..la flugor, tror jag blir galen snart, har väl exploderat nu kläckandet av flugor, överallt är dom!:(

Kvalmigt värre kan man väl oxå säga att det är! Men det är ju på något sätt väldigt skönt så länge det inte regnar, eller hur?:)

I dag mina kära vänner besökte jag och mina små hjärtan Second handen innan vi skulle ut med fritids, fyndade såå, skulle nog ha kunnat shoppa obegränsat:))
Handlade shorts, skor, sandaler, en jääääätte fin gammal visp skål den fick sin plats på bordet i köket, en glas vas, tröjor jaa massor, uuh va kul, älskar såå att få fyyyyndda:)) Åh ni ALLT passade!

Dagen med barnen på Sommarviks camping blev ju strålande, mysig cykeltur, många föräldrar, så ni vet det har ju snavlats en del, både om det ena och det andra:)

I kväll har far tvättat sin bil och jag har grejat med mina fyrbenta vänner, Bella fick en liten lätt kvälls promenad, hon har varit sjuk, Fång, ni som har häst vet vad det innebär! Sen fick hon en go dusch och tvätt!
Bertil blev gosad med, ryktad så han var blank som en spegel i sin fuxröda päls, goa djur vettni!:) Inväntar hovslagaren för Bertil har lite för långa "fotar".

Har kanske något mer "på gång" i Loppisen, avslöjar ingenting, ingenting säkert ännu, men är under lätt undersökning kan man väl säga!?:) Bra för er och mig, något fint, nä nu säger jag inget mer, meddelar OM det blir något!:))

Nu har far gjort te och lite tv fika, skall kooza oss lite, barnen sover trötta och slitna efter en lång dag!



Ha nu en go stund alla innan sängtajm, kramizar rill er alla från mig på Tallbacka

tisdag 7 juni 2011

Planering!:)...

Hejsan hoppsan på er!

Ligger nu i planering till våran semester, tänkte jag skulle börja lie smått så man slipper feja såå mycket precis innan det är dax!
Är ju så himla mycket ända fram till avresan faktiskt, jobb, fotbolls skolor, skol avslutningar, avslutningar, mammas STORA Dag, Elias födelsedag, jaa jag kan hålla på länge...:) Så därför har jag börjat i god tid, känns gott och ligga lite före!:)

I kväll har jag och Elias tittat på fotboll Sverige-Finland, GRATTIS Sverige!!! Engla och lillen sussar i mor och fars säng, de fick lov att göra det idag för Min kära T jobbar i natt! Så nu skall jag ha mina gryn runt mig, myyysss! Finns väl inget som är så mysigt som att vakna av små goa varma fötter!?:)

I morgon skall vi på avslutning med fritids, vi skall cykla till Sommarviks camping och där skall vi bada i poolen, grilla korv och bara kooza oss!:)

Nu skall mor ta på sig myskläderna och ta en natt macka med en kopp te, sen blir det sängen för mig oxå!

I morgon är Tallbacka´s Loppis stängt!

Sov gott alla, så hörs vi i morgon kramizar från mig på Tallbacka

måndag 6 juni 2011

Kvalmigt eller vad!?...

Tjoho!:)

Koozar dag har det vari här!

Åska, regn, blåst jaa ett riktigt skit väder har det varit här kan man nog säga!:)

Ja och min kära har hållit till i min lilla Loppis och ställt i ordning, idag har folk hämtat sina lite större grejer som de köpt och som de ej fick med sig, på förmiddagen bar vi in de mindre borden ifall det skulle ösa ner vid öppnandet, tände lite ljus här och där i gamla konserv burkar o mysade till det lite!:)
Barnen sprang över till grannarna på em och lekte, lille Julius sov en lååång stund, passade bra när åskan ändå dånade runtomkring, slapp lilla jag var orolig:)) Hönan Agda talar:) Usch hatar verkligen åska, den gör mig ängslig och konstig i hela kroppen! (Mamma om du läser det här skall du veta att det här är ditt fel!:)) Men ÄLSKAR dig ändå vettdu:), pappa är ju så van dina tokigheter tack o lov!:)

Här i stugan sover alla sin skönhets sömn, kära T börjar inatt så han sussar han oxå, så nu passar jag på att ha lite egentid som det så fint heter, jag har nämligen tagit med datorn och en tekopp upp i sängen och lusläser varenda blogg jag kommer åt!:))
Behöver ju mycket inspiration nu vettni, även om jag har mycket och många egna tokiga ideer, så kan man ju alltid " knycka "  någon annans tips och idee oxå (de får man väl?:)
Inne är det så äckligt varmt, tycket tom att golven är klibbiga, vartenda fönster står öppet ( på övervåningen alltså, Agda igen talar igen, får tänka på så inte tjuven tar sig in!:)

I morgon skall Elias ha med en kompis hem från skolan, busiga M, sen blir det fotboll för hela slanten för killarna! Jag är leeediig! T slutar tidigt så då har jag tänkt att baka scones tills han kommer hem, får överraska lite så ibland!:)

I morgon är Tallbacka´s Loppis STÄNGT! Meddelar er självklart när det är öppet nästa gång! Följ bloggen, där står allt, åh ni har ni loppis saker så tänkpå mig!!!:)

Natti natti nu, sussa gott och dröm sött, kramiz till er från mig!:))

söndag 5 juni 2011

2:a Dagen med stort D!:)...


Go kvällsen på er alla!

Härligt, härligt kan ja bara säga, uh vad roligt vettni, lika mycket folk idag, fika, skratt, prat och en hel del handel:) Tack såå mycket för alla goe, glae kommentarer, inlägg och snälla varma ord som jag får!

En fråga: Någon som har Loppis prylar hemma? Ni vet att jag tacksamt tar emot!!!:)) Bara ring, jag hämtar!!!

Kära T, Engla och lille Julius har varit i stor stan idag och besökt farbror L och hans goa I, T har jobbat lite extra på Nobina idag. Jag och svärmor har därför haft ställningarna här, det fixade vi galant, tror jag?:) På morgon kvisten innan öppning åkte Elias och jag med våra kära grannar till Breviken för att bada men herregud vad kallt, satt med både kläder och handduk på kan jag lova er! Brrr:)

I kväll har vi varit på Bilträff i Sundstabyn och tittat på skit fina gamla bilar, barna älskar det som ni kanske förstår!:) Jätte mycket folk, grillat, go fika, kan inte bli bättre!:)
Nu skall de stora grynen sova i tält så nu är det bäst att kooza till det där innan "någon" blir för trött:)

I morgon öppnar Tallbacka´s Loppis kl. 15.00, hjärtligt välkommna ska ni vara!

Nu skall mor och far ta sig ett gott glas vin och bara "vara"! Ni oxå tycker jag!:)
Go kväll på er alla, kramizar till er från mig på Tallbacka, kommer lite bilder strax här nedan!:)


Utanför Loppisen

Mina första besökare!:)


Svärmor in action!:)

Älskade Elias fixade kassan!

Inne på Lopisen

Juliuses säng gick snabbt!

Utanför

Inne, mycket borta redan!:)