lördag 22 oktober 2011

Trädgårdsdax & höstförberedelser!...

Hej på er!

Idag började jag och Engla dagen med ett besök på Secondhanden, köpte en jätte söt urna i silver, och en liten glaslykta!
När vi kom hem så käkade vi smörgås lunch, svärmor hade bakat "kake" åh då måste man ju bara käka direkt, varm, underbart gooood! Tack snälla du!
När vi var mätta och goa, så tog vi på oss fejar kläder, T har krattat och klippt gräset, så nu är de klart! Jag högg små granar och sätte i våra plåthinkar på trappen, sen tog jag tall och granris och sätte i olika krukor och lådor! Blev jätte nöjd, vilket dagsverke!? Känns underbart härligt att vara nästan klar, i morgon skall vi fortsätta kratta färdigt!
Alla barnen tumlade runt i lövhögarna, kastade löv, rullade sig och hade det super verkade det som!:)

Nu har vi gjort tacos och tvättat oss, pyjamas och raggsockor på! Nu har Fångarna på fortet börjat,  nu skall vi kosa oss gubben, jag och barnen!



Hemmansägaren T, Julis och Elias

Skatterna!



Käre T och lillen!

Klätterapan Engla!:)





Vid dörren!



Finingången, eran!


Lekstuge farstun!

Fortsatt trevlig Lördag kväll!



Kram kram från mig på Tallbacka!

fredag 21 oktober 2011

Fredag...betyder Fredagsmys & Idol!

Hej på er alla!

Efter en lååååång "givande" promenad i höst vädret, tankar som har blandats med glädje, lycka, ilska, irritation, trötthet, tänk vad lite frisk luft kan åstadkomma!?
Gott sen att komma in till sin trygga punkt och få sätta sig ned och bara känna att allting är jätte bra!:) Har en citat på en utav våra väggar i vardagsrummet där det står:





Våran finhall! 


Trälåda köpt på loppis, älskar den såå, katalog & kruk förvarning!


Blockljus köpt  på Jolins Home!

Mina 3 skatter, foto på canvas, bruddnäbbar på Vårat bröllop på Gotland i somras, lucky me!!!:)


Kvällen kommer bli helt underbar känner jag, 3 underbara barn och den mest underbara människa jag har träffat i mitt liv någonsin, nämligen MIN älskade make T! Du är bara sååå.......! Kvällsmys, värme, levande ljus, gemenskap, godis och Idol!:)


Vill önska alla en trevlig helg!
(Skrev med rött, ni vet hjärtats färg!)


Jätte kramar från mig på Tallbacka

torsdag 20 oktober 2011

Kallt!...

Glad eftermiddag!

Idag hade vi en morgon temperatur på -6 grader, fick skrapa rutan på bilen och vantarna på, men såå friskt!

Har lite brått nu, så jag  får säga hej och hejdå!

Hoppas att ni haft en bra dag? Kanske njutit ute i det vackra höstvädret?

Ha en go kväll alla läsare!

Bågblomman köpt hos goa Linda på Jolins Home!

Såå bamse stor!
Kramiz från mig på Tallbacka

onsdag 19 oktober 2011

Älgsafari!...:(

Hej alla där ute!

Hemskt stora de är, älgko med kalv, herregud jag verkligen är vett skrämd, och speciellt när de kryper närmre huset!!!:( Engla höll på att skräma vettet ur mig när jag skulle köra de stora grynen till bussen i morse, EN ÄLGGGGG MAMMA skrek hon, nästintill pulslös och med skakiga ben tog jag mig in lite senare!:) Shiiit oxå, de skulle ju inte finnas nu!

När frukosten var intagen åkte jag och lilleman på Musiklekis, de innehåller sång, dans, musik, frukt och KAFFE:)) Idag var vi fjorton barn och sju vuxna!

Åh ni, jag har inhandlat nya kuddfodral till kökssoffan, vita med röd text, en utav kuddarna ser ut som en gammal kökshandduk, lite läcker faktiskt!

Nya kuddarna! Gla i lite färg nu!

Skall få jute på själva sofflocket, passar nu när det närmar sig jul!!!

Ser ni nivåfatet från Greengate, inköpt på Jolins Home, även fönsterlampan, älskar det!




I dag kom Vi i villa, och på en sida var det ett foto på mina lovechairs, nämligen TOLIX, kan jag avslöja att det anländer det hit till Tallbacka strax, vi har köpt två vita höga pallar till köksön och en precis som på bilden till Elias hjärtats skrivbord, tycker att det är nåt speciellt med dessa!? Rena!? Industriellchick? Slitet, gammalt, rostig plåt, avskaft, inte perfekt, de duger! Lite så tolkar jag dem!:) Tokig ja ä!


Dåligt foto! Men ni ser dem va? Läckra!?



Nu har far kommit hem så nu skall vi strax äta lunch! Lillen sover och jag fixar inlägget!


Ha en bra dag alla!

Johanna på Tallbacka

  












tisdag 18 oktober 2011

Projektet klart!:)...

God förmiddag på er!

Pågående projektet klart, är ganska nöjd med resultatet! Fick stryka det tre gånger med Nordsjö´s Blankett V, bakomvarande färg eller träslag lyste igenom på vissa ställen så då drog jag över hela skåpet!

Nu har jag och lillen bakat äppelkaka, far slutade tidigt (Jipieeeee:) så vi skall ta oss fm fika!

Ha nu en fortsatt go fm/em alla jag känner och alla ni andra!:)

Kramar från mig på Tallbacka!



Lite höstigt på ljusfaten! Älskar levande ljus!:)

Kastanjer plockade i Karlstad av Elias, stenhjärtan från  Årjängs Glasmästeri

Resultatet! Mycket bättre och känns som det passar in! Lovar en ny murgröna!!!


Ramen loppisfynd från i sommras, tyghjärta från värsta mysiga butiken här i Årjäng, Stuket 

Kandelabern oxå ett loppisfynd, gillar de såå!:)

Visst är den fin!? En 20:e peng bara! Tur skall man ha!
Johanna

måndag 17 oktober 2011

Påbörjat projekt!:)

God dagens!

De blev som jag tänkt, skåpet blir vitt, kommer till att bli mera "rätt" då, det har liksom varit "utanför" allt annat! Har strukit de 1 gång med Nordsjös Häftgrund V (bara bäst!) och sen 1 gång med Nordsjös Blankett V, skitbra interiör färg kan jag lova, men nu tog jag vit, helt vanlig vit, har haft Råvit och Nordsjövit förut på det mesta av interiören, men har taket i S-0500 N, lister och foder i S-0502 Y ( alla fabriksgjorda, målade ex. fönster skall ni tänka på, de är målade S-0502 Y om man inte anger att man vill ha någon annan NCS färg!) Vill absolut inte ha en massa olika kulörer, då får jag spunk!  Hoppas på nu att detta skall smälta bra ihop! Känns som att det skulle göra de!? Har provat nåt nytt, har gjort första och andra strykningen med en liten roller med mycket grovt ludd ( från Anza), men som ger slät yta, de blev jätte jämnt! De andra strykningarna skall jag använda en pensel för att få "dragen"! Har även bestämt att jag inte skall måla skåpet invändigt, har ett vitt linnetyg för fönstret, ganska nöjd med det!

I ett utav förråden står det ett halvmåns bord såå fint, de skall jag oxå plocka fram och feja till, de skall få sin plats i vardagsrummet de oxå, tidningar och dyl skall få flytta in på det!
Behöver något nytt till soffbordet, ska de var bordstablett eller ej?( Har i linnetyg, lite vaderad som jag inhandlade på Noll54 men...) Bara bordet? Blomma? Ljusstakar?Ljus, blockljus? Hjälp, just nu idetorka där!

Har ni nåt bra förslag?

Idag är det bara jag och lillen hemma, mina stora skatter är på skolan och kommer med bussen i em, gubben jobbar långdag:(
Vi skall ha en riktig koozar dag! Vi skall försöka vara ute en stund, greja lite med våra djur och kanske kratta lite löv, men det är blött än! Kanske ta fm fikan ute!?


Projektet!



Ha en bra dag alla goa vänner och läsare!


Johanna

söndag 16 oktober 2011

Underbara Söndag!...

Hej alla!

Jaa vad säger man, idag fick jag sova ut...väcktes senare av mannen i mitt liv med frukosten klar, såå underbar vettni!:)
Efter en lång frukost, så greppade vi fönsterskrapan och fejade klart alla fönster, nu har vi äntligen putsats färdigt alla fönster, 24 stycken, uh de räckte och blev över!:) Gott att det är gjort, de har liksom hängt över en!( Advent here i come:))
Alla här i gården idag har varit lite små tokiga, Bertil (hästen) jagade getterna i hagen så de fick springa allt vad bena bar dem! Han hade skit kul! Julius (lillen) har hållt lådan, så jag tror jag får käka plåster till kvällen! ( Gud ge mig styrka, 3- åring i sitt esse för tillfället!) T har stått på stegen helt alena utan min vetskap, och fejat två rutor, hållt i sig med en hand och grejat med den andra, herregud säger jag bara!!!!:) Putsningen var alltså på utskottet på framsidan, då förstår ni kanske höjden!? Tooookkkkk!
På eftermiddagen så har jag bakat big muffins, måste ha lite i frysen kände jag, tycker det är jättekul att baka, roligare än att göra mat faktiskt! ( De ligger kvar så länge gubben i huset inte har fått syn på dem!:)

Är i grejar tagen igen...ni vet det bruna stora skåpet vi har i vårat vardagsrum? Vill göra det vitt!:) Har hela tiden känt att det inte har kommit till sin rätt, men har av någon anledning inte velat måla det pga skåpets "ryggsäck" alltså det är jätte gammalt och har funnits här på Tallbacka, skåpet väger nämligen bly, så det får stå där det står, har ändrat plats 1 gång tidigare och då blev det inget bra kan jag säga....? Stackars T´s rygg!

Vad tycker ni?

Har duschat alla blommor och även kasserat en del utav dem, nästa gång jag skall in till "stan" så skall jag glatt skutta in på Jolins Home och inhandla nya, såg att hon hade bamse stora bågblommor, måste bara haaaaa! Nytt till toalettfönstret behövs oxå, krukan har jag inhandlat på Moa´s Garden så den finns.

Ne nu skall det få bli badkaret för vissa!:) Hoppas ni haft en bra helg!?

Kramizar från mig på Tallbacka

Muffins smet, ser datorn ligger lite risigt till, lyssnade på musik från youtube!


Goda blev dem oxå!

Vitt? Joo d får det bli!
Johanna